Agenda 2019

SoulCollage® workshops, 10:30-13:00

 • zaterdag 26 januari: basisworkshop via Intuïtief Traject, zie blogje
 • vrijdag 22 februari: thema: mannelijke en vrouwelijke energie
 • vrijdag 22 maart: thema: aarde-energie
 • goede vrijdag 19 april: thema: archetypes
 • zaterdag 18 mei: thema: ontdek je krachtdier
 • vrijdag 7 juni: basisworkshop

Lees meer over SoulCollage®; meld je aan via contact.

Infoavonden

Over PRI (past reality integration) en coaching op maat: wandelcoaching, reading en healing en SoulCollage® en ‘Methode Catharina’

 • maandag 28 januari
 • dinsdag 26 februari
 • woensdag 27 maart
 • donderdag 23 mei
 • donderdag 20 juni

Tijd: 20:00 – 21:00
Inloop met koffie vanaf 19:45
Plaats: Fransestraat 29 6524 HS Nijmegen

Lees meer over informatieavonden; meld je aan via contact.

Infoavonden over PRI en coaching op maat

Tijdens dit ontwikkelatelier-open-uur kun je met mij kennismaken en horen over de manieren waarop ik je coachen kan: wandelcoaching, reading en healing, SoulCollage® en ‘methode Catharina’. Je hebt ruim gelegenheid om vragen te stellen en ik luister graag naar je wensen.

Ook besteed ik op deze avond tijd aan de therapie, methode en levenswijze PRI (past reality integration), die is ontwikkeld door Ingeborg Bosch.

 • PRI werkt heel goed bij neerslachtigheid, angst, onzekerheid, boosheid, stress en faalangst.
 • Je begrijpt je kinderen beter en kunt ze gemakkelijker opvoeden.
 • Met PRI ga je meer ten volle leven.
 • Je kunt PRI heel goed zelf toepassen met behulp van de boeken van Ingeborg Bosch (je bent niet afhankelijk van een therapeut).

Om mij verder te bekwamen zoek ik proefcliënten PRI die ik dan help hun klachten onder ogen te zien en daardoor een begin te maken om van die klachten af te komen. Lees meer: Past Reality Integration

Heb je een plekje vrij in je agenda? Kom dan op één van de informatieavonden die je vindt in de agenda.

SoulCollage® zaterdag 26 januari bij Intuïtief Traject

Als leraar bij Intuïtief Traject verzorg ik al langer cursussen, maar nu gaan we daar ook SoulCollage®-workshops aanbieden.

Wat doe je dan? Je maakt én je leest je eigen ‘zielenkaarten’.

Knippen en plakken

Je begint deze workshop met intuïtief uitzoeken, knippen en plakken van afbeeldingen; je maakt je eigen kunstwerkje in de vorm van een collagekaart. Je hebt er trouwens geen artistiek talent voor nodig. Daarna lees je de zelfgemaakte kaart aan de hand van vijf vragen in een klein groepje. Het resultaat is een vaak verrassend inzicht over jezelf. Even uit je hoofd en in je hart; ervaar je wijsheid en groei in wie je bent!

Ik begeleid je de hele workshop.

Nijmegen | 26 januari 2019 | zaterdag 10.30 – 13.00 | voor iedereen | € 32,50

Meer info

We sluiten de workshop af met de verzameling van gemaakte kunstwerkjes.

Kerst met de verboden vrouw

Mijn kerst stond in het teken van mannelijke en vrouwelijke energie. En dan met name de mannelijke. Het begon met een heftige confrontatie.

Uitgerekend op kerstavond leek het even dat mijn lief mij compleet vergeten was, zo druk was hij bezig met zijn eigen kerstboodschappen. Hij deed gewoon zijn eigen ding en had het niet eens in de gaten. Ik had het nakijken en was compleet van slag.

Wat overkwam mij eigenlijk? Ik werd geconfronteerd met mijn gebrek aan mannelijke energie. Die gaat ondermeer over grenzen stellen, je eigen individu omarmen en jezelf los zien van de ander. Vrouwelijke energie gaat ondermeer over empathisch vermogen, je kunnen verbinden met anderen en het vertonen van sociaal aangepast gedrag.
Iedereen heeft zowel mannelijke als vrouwelijke energie in zich. Vrouwen hebben meestal meer vrouwelijke en mannen meer mannelijke. De kunst is hier een goede balans in te vinden.

Grenzen stellen, mezelf omarmen en boosheid uiten: waarom vind ik dat zo moeilijk? Ik ging bij mezelf te rade. En dit gebeurde:

Na de confrontatie liet ik toe wat ik voelde. Zonder oordeel naar mezelf of de ander; dat wat er was mocht er zijn. En toeval of niet: mijn blik viel op het boek “De verboden vrouw spreekt” van Pamela Kribbe. Daar stond precies wat ik nodig had: die balans tussen mannelijke en vrouwelijke energie vinden.
Daardoor leerde ik mijzelf toe te staan ook ‘mijn eigen ding te doen’: me losmaken terwijl ik wilde verbinden. Verbinden, één willen zijn, is typisch vrouwelijk. Me los maken, voor mezelf gaan staan, een individu zijn, dat is typisch mannelijk, en dat had ik die avond nodig.

Met dank aan het universum, dat mij de ervaringen bracht waardoor het antwoord zich openbaarde. En daar hoort ook mijn lief bij.

Ik kan je “De verboden vrouw spreekt” van Pamela Kribbe aanraden als je meer balans wilt krijgen in je mannelijke en je vrouwelijke energie.

Mens, durf te leven!

Ik kwam het deze week twee keer tegen, de eerste keer op tv en daarna in de krant.

Een zegening vind ik het, dat er maatschappelijk draagvlak lijkt te komen om op eigen wijze je leven te mogen leven. Dat we de verwachtingen die anderen van ons hebben aan ons laars mogen lappen. En dat we lekker ons eigen ding mogen doen.

Honderd jaar geleden schreef Dirk Witte het krachtige kleinkunstlied “Mens, durf te leven!” en het spreekt ons nog altijd aan. De tekst gaat over autonomie, uniek mogen zijn, zelf nadenken en los komen van vaste overtuigingen. Trouw zijn aan jezelf dus. Prachtig!

“Wat je zoekt kan geen ander je geven!”

Maar… uit eigen ervaring weet ik dat het niet gemakkelijk is om te durven leven, het vergt moed. Vaak komen we angst tegen om niet aardig gevonden te worden of zijn we bang om in de steek te worden gelaten. En dat willen we niet. Dat voelt bedreigend.

Het goede nieuws is: het hoeft niet, je hoeft niet bang te zijn. Waar we bang voor zijn is immers al gebeurd. Dat is de kern van PRI (past-reality integration) een levensmethode ontwikkeld door Ingeborg Bosch.

Wil je meer durven leven, wil je uit jezelf halen wat erin zit?

Kom naar een van de informatieavonden over PRI die ik organiseer  en laat je informeren en inspireren. Vrijblijvend en kosteloos.

Lees meer over PRI.

Geniet van de uitvoeringen:
– door Jean-Lois Pisuisse (1917)
– door Ramses Shaffy (1967)
– door Wende Snijders (2006)

Keuzes durven maken

Jaren geleden heb ik de keuze gemaakt om de readingopleiding te gaan doen bij Intuïtief Traject in Nijmegen. Ik herinner het me als de dag van gisteren.

Ik was namelijk ontzettend boos. Boos omdat ik niet deed wat ik werkelijk wilde. Maar wel stond ik steeds klaar voor de ander, waarbij ik mezelf opzij zette. Daardoor was ik boos op mezelf. Ken je dat?

Kennelijk had ik het boos worden nodig om daarna pas te doen wat ik écht wil: voor mezelf kiezen, die readingopleiding volgen. En díe keuze leidde vervolgens weer tot een andere belangrijke keuze die ik toen nog niet aan zag komen: ik begon mijn eigen atelier voor inzicht en intuïtie.

Wat ik wil zeggen is dat het belangrijk is om stappen te zetten en keuzes te maken en zodoende te beginnen met iets. Gaandeweg leer je en vind je wat belangrijk voor je is. In beweging komen dus.

Keuzes maken is belangrijk, maar ook lastig. Je kunt vragen tegenkomen: mag ik het mezelf gunnen? Wat als ik de ‘verkeerde’ keuze maak? Wat vinden ‘de anderen’ ervan? En je kunt uitwegen bedenken: ik heb het te druk, het komt nu niet goed uit, ik kan dat tóch niet enz.

Wil jij graag doen wat je écht wilt en wil je inzicht krijgen in wat je daarbij nodig hebt?

Ik wandel graag een stukje mee op je pad waarin je helder krijgt welke volgende stap voor jou klopt.

Vier SoulCollage® workshops

Ontspannen een ochtend knippen en plakken onder het genot van een kopje koffie om zin te geven. Zin geven door de kaart te laten spreken en jouw wijsheid te ontdekken. Ik begeleid je om dit proces op een creatieve en intuïtieve manier te kunnen doen.

Wijsheid die richting geeft of je zelfs een stukje verder op je pad brengt.

Soms is het beeld even onduidelijk waar je staat of waar je heen wilt en is een inzicht welkom. Laat je verrassen door je hart te laten spreken.

Ik verzorg in de komende maanden vier workshops:
– Vrijdagochtend 28 september 2018
– Vrijdagochtend 26 oktober
– Vrijdagochtend 30 november
– Vrijdagochtend 21 december

Afhankelijk van je wensen en ervaring kan ik de workshops doen met een specifiek thema.

Investering: € 45,00 incl. BTW, materialen en koffie

Lokatie: Fahrenheitstraat 53 Nijmegen

Tijd: 10.00u-13.00u

voor meer info: kijk in menu bij SoulCollage® Workshop

Voor aanmelden: Contact en info

Groetjes,

Catharina

 

Info-avonden over PRI – 2018

Heb je interesse om (kostenloos) proefcliënt te zijn in mijn beginnende praktijk van Past Reality Integration? Bezoek dan vrijblijvend één van mijn informatieavonden. Ik leg dan uit wat Past Reality Integration is, wat je van mij kan verwachten, en ik luister graag naar je wensen.

Heb je een plekje vrij in je agenda? Kom dan op één van de volgende avonden:

 • donderdag 27 september 2018
 • donderdag 25 oktober
 • donderdag 22 november
 • donderdag 20 december

Tijd: 20:00 – 21:00
Inloop met koffie vanaf 19:45
Plaats: Fransestraat 29 6524 HS Nijmegen

Ik heb graag dat je je tevoren aanmeldt via contact.

En: lees meer over Past Reality Integration.

Een jaar Intuïtief Traject

Mijn droom leven, dat is wat ik wil. Ik probeer dat te realiseren door trouw te zijn aan mezelf. Dat is gemakkelijk gezegd, maar mijn intuïtie helpt me. Ik blijf me verwonderen over wat het leven allemaal in zich heeft en wat je eruit kan halen. Bijvoorbeeld: het stuur in eigen hand nemen en zelf je koers bepalen.

Ik deed dat door een aantal opleidingen te volgen bij Intuïtief Traject in Nijmegen. Wat een koers! Want nu ben ik daar al een jaar lang leraar.

Het is een eer dit werk te mogen doen en ik voel me er zeer op mijn plek. Ik geniet ervan om mensen te begeleiden bij hun intuïtieve ontwikkeling en merk dat ik daar steeds meer mijn eigen stijl in vind.

Het is een ideale combi met mijn InzichtPresent-praktijk. Een mooi cadeau. Ik besef nu dat ik mijn droom al aan het leven ben!

Meer lezen over Intuïtief Traject? Zelf een cursus volgen?
Of een gratis healing ontvangen op vrijdagavond 17 november?
www.intuitieftraject.nl

 

Nieuwsbrief: abonneer je!

Ik heb de stoute schoenen aangetrokken door een nieuwsbrief te starten die ik ongeveer eens in de twee maanden wil verzenden aan alle mensen die meer willen leven vanuit hun hart.

Over mijn ontwikkelatelier voor inzicht en intuïtie, dus.

Wil je deze nieuwsbrief ontvangen? Geef je op via contact.

De eerste nieuwsbrief vind je al op mijn website.

Veel leesplezier, Catharina