Imperfect durven zijn

Wat kan het leven een stuk gemakkelijker en plezierig zijn als je van jezelf meer gaat toelaten! Meer mag mógen! En dan bedoel ik niet het toelaten van een extra wijntje omdat je het wel verdiend hebt, of een extra jurkje kopen omdat je een positieve beleving wilt voelen. Nee, met toelaten bedoel ik het mogen laten zien van je ruwe kantjes, je ongepolijste zelf: je imperfecties.

Wow!

Ja, spannend om te doen en er is moed voor nodig om dit stuk van jezelf aan te kijken. Maar zó effectief en helend!

Ik heb een traject uitgezet waarin ik je begeleid en laat inzien waarom je handelt zoals je handelt en wat je nodig hebt om relaxter, plezieriger en met meer gemak in het leven te kunnen staan. Ik doe dat in drie wandelsessies met veel aandacht, genegenheid en mildheid voor jouw proces.

Lees hier meer over in het menu wandelcoaching

SoulCollage® 22 maart thema: aarde-energie

Tijdens deze workshop maak je contact met aarde-energie en maak je een kaart waarin de aarde-energie tot jou spreekt.

Aarde energie gaat over leven op aarde en in een lichaam zijn. Aarde energie laat de aarde en leven op aarde, leven. Tijdens een korte meditatieve inleiding ga je contact maken met deze energie. Je voelt je verbonden en in het hier en nu, in het moment. Hier zoek je intuïtief afbeeldingen bij die jou aanspreken.

Welke afbeeldingen komen op jouw kaart als je je verbindt met aarde energie en wat hebben ze je te vertellen? Welk verrassend inzicht neem jij mee naar huis?

Lokatie: Pastoor Nevestraat 3 6525 SP Nijmegen

Tijd: 10:30-13:00

Investering: € 35,00

Voor meer info: Zie SoulCollage in menu

Voor aanmelden: Contact en tarieven

Voel je welkom en neem iemand mee die dit ook leuk vindt.

Hartelijke groet, Catharina

SoulCollage® 22 februari mannelijke en vrouwelijke energie

Deze vrijdagochtend gaan we knippen en plakken met als thema vrouwelijke en mannelijke energie. En ga je naar huis met een mooi inzicht over dit thema.

Mannelijke energie gaat ondermeer over grenzen stellen, je eigen individu omarmen en jezelf los zien van de ander, terwijl vrouwelijke energie meer gaat over empathisch vermogen, je kunnen verbinden met anderen en het vertonen van sociaal aangepast gedrag. Iedereen heeft zowel mannelijke als vrouwelijke energie in zich. Vrouwen hebben meestal meer vrouwelijke en mannen meer mannelijke. De kunst is hier een goede balans in te vinden.

Grenzen stellen, jezelf omarmen en boosheid uiten is waar ik af en toe in tekort schiet. Herken je dit en wil je ook meer in balans komen, dan is deze workshop wellicht iets voor jou.

Lokatie: Pastoor Nevestraat 3  6525 SP Nijmegen

Tijd: 10:30-13:00

Prijs: € 35,00

Aanmelding via Contact

Agenda 2019

SoulCollage® workshops, 10:30-13:00

 • zaterdag 26 januari: basisworkshop via Intuïtief Traject, zie blogje
 • vrijdag 22 februari: thema: mannelijke en vrouwelijke energie zie blogje
 • vrijdag 22 maart: thema: aarde-energie blogje
 • goede vrijdag 19 april: thema: archetypen.  Archetypen zijn energieën die jouw leven vormgeven. Ook wel raadgevers genoemd. Zoals bijvoorbeeld: liefde, verdriet, geduld, compassie of dankbaarheid.Het zijn energieën die alle mensen over de hele wereld kennen. Maar het kunnen ook persoonskenmerken zijn zoals: de dromer, de leraar, de held, de lichtdrager, de godin, de schepper, enzovoorts.
 • zaterdag 25 mei: thema: ontdek je krachtdier. Deze workshop wordt georganiseerd door Intuïtief Traject, dé school voor het ontwikkelen van je intuïtie in Nijmegen waar ik lesgeef. Ik begeleid deze workshop voor info en aanmelden
 • vrijdag 7 juni: basisworkshop
 • zondag 6 oktober: basisworkshop. Deze workshop wordt georganiseerd door Intuïtief Traject, dé school voor het ontwikkelen van je intuïtie in Nijmegen waar ik lesgeef. Ik begeleid deze workshop voor info en aanmelden

Lees meer over SoulCollage®; meld je aan via contact.

Infoavonden

Over PRI (past reality integration) en coaching op maat: wandelcoaching, reading en healing en SoulCollage® en ‘Methode Catharina’

 • maandag 28 januari
 • dinsdag 26 februari
 • woensdag 27 maart
 • donderdag 23 mei
 • donderdag 20 juni

Tijd: 20:00 – 21:00
Inloop met koffie vanaf 19:45
Plaats: Fransestraat 29 6524 HS Nijmegen

Lees meer over informatieavonden; meld je aan via contact.

Infoavonden over PRI en coaching op maat

Tijdens dit ontwikkelatelier-open-uur kun je met mij kennismaken en horen over de manieren waarop ik je coachen kan: wandelcoaching, reading en healing, SoulCollage® en ‘methode Catharina’. Je hebt ruim gelegenheid om vragen te stellen en ik luister graag naar je wensen.

Ook besteed ik op deze avond tijd aan de therapie, methode en levenswijze PRI (past reality integration), die is ontwikkeld door Ingeborg Bosch.

 • PRI werkt heel goed bij neerslachtigheid, angst, onzekerheid, boosheid, stress en faalangst.
 • Je begrijpt je kinderen beter en kunt ze gemakkelijker opvoeden.
 • Met PRI ga je meer ten volle leven.
 • Je kunt PRI heel goed zelf toepassen met behulp van de boeken van Ingeborg Bosch (je bent niet afhankelijk van een therapeut).

Om mij verder te bekwamen zoek ik proefcliënten PRI die ik dan help hun klachten onder ogen te zien en daardoor een begin te maken om van die klachten af te komen. Lees meer: Past Reality Integration

Heb je een plekje vrij in je agenda? Kom dan op één van de informatieavonden die je vindt in de agenda.

SoulCollage® zaterdag 26 januari bij Intuïtief Traject

Als leraar bij Intuïtief Traject verzorg ik al langer cursussen, maar nu gaan we daar ook SoulCollage®-workshops aanbieden.

Wat doe je dan? Je maakt én je leest je eigen ‘zielenkaarten’.

Knippen en plakken

Je begint deze workshop met intuïtief uitzoeken, knippen en plakken van afbeeldingen; je maakt je eigen kunstwerkje in de vorm van een collagekaart. Je hebt er trouwens geen artistiek talent voor nodig. Daarna lees je de zelfgemaakte kaart aan de hand van vijf vragen in een klein groepje. Het resultaat is een vaak verrassend inzicht over jezelf. Even uit je hoofd en in je hart; ervaar je wijsheid en groei in wie je bent!

Ik begeleid je de hele workshop.

Nijmegen | 26 januari 2019 | zaterdag 10.30 – 13.00 | voor iedereen | € 32,50

Meer info

We sluiten de workshop af met de verzameling van gemaakte kunstwerkjes.

Kerst met de verboden vrouw

Mijn kerst stond in het teken van mannelijke en vrouwelijke energie. En dan met name de mannelijke. Het begon met een heftige confrontatie.

Uitgerekend op kerstavond leek het even dat mijn lief mij compleet vergeten was, zo druk was hij bezig met zijn eigen kerstboodschappen. Hij deed gewoon zijn eigen ding en had het niet eens in de gaten. Ik had het nakijken en was compleet van slag.

Wat overkwam mij eigenlijk? Ik werd geconfronteerd met mijn gebrek aan mannelijke energie. Die gaat ondermeer over grenzen stellen, je eigen individu omarmen en jezelf los zien van de ander. Vrouwelijke energie gaat ondermeer over empathisch vermogen, je kunnen verbinden met anderen en het vertonen van sociaal aangepast gedrag.
Iedereen heeft zowel mannelijke als vrouwelijke energie in zich. Vrouwen hebben meestal meer vrouwelijke en mannen meer mannelijke. De kunst is hier een goede balans in te vinden.

Grenzen stellen, mezelf omarmen en boosheid uiten: waarom vind ik dat zo moeilijk? Ik ging bij mezelf te rade. En dit gebeurde:

Na de confrontatie liet ik toe wat ik voelde. Zonder oordeel naar mezelf of de ander; dat wat er was mocht er zijn. En toeval of niet: mijn blik viel op het boek “De verboden vrouw spreekt” van Pamela Kribbe. Daar stond precies wat ik nodig had: die balans tussen mannelijke en vrouwelijke energie vinden.
Daardoor leerde ik mijzelf toe te staan ook ‘mijn eigen ding te doen’: me losmaken terwijl ik wilde verbinden. Verbinden, één willen zijn, is typisch vrouwelijk. Me los maken, voor mezelf gaan staan, een individu zijn, dat is typisch mannelijk, en dat had ik die avond nodig.

Met dank aan het universum, dat mij de ervaringen bracht waardoor het antwoord zich openbaarde. En daar hoort ook mijn lief bij.

Ik kan je “De verboden vrouw spreekt” van Pamela Kribbe aanraden als je meer balans wilt krijgen in je mannelijke en je vrouwelijke energie.

Mens, durf te leven!

Ik kwam het deze week twee keer tegen, de eerste keer op tv en daarna in de krant.

Een zegening vind ik het, dat er maatschappelijk draagvlak lijkt te komen om op eigen wijze je leven te mogen leven. Dat we de verwachtingen die anderen van ons hebben aan ons laars mogen lappen. En dat we lekker ons eigen ding mogen doen.

Honderd jaar geleden schreef Dirk Witte het krachtige kleinkunstlied “Mens, durf te leven!” en het spreekt ons nog altijd aan. De tekst gaat over autonomie, uniek mogen zijn, zelf nadenken en los komen van vaste overtuigingen. Trouw zijn aan jezelf dus. Prachtig!

“Wat je zoekt kan geen ander je geven!”

Maar… uit eigen ervaring weet ik dat het niet gemakkelijk is om te durven leven, het vergt moed. Vaak komen we angst tegen om niet aardig gevonden te worden of zijn we bang om in de steek te worden gelaten. En dat willen we niet. Dat voelt bedreigend.

Het goede nieuws is: het hoeft niet, je hoeft niet bang te zijn. Waar we bang voor zijn is immers al gebeurd. Dat is de kern van PRI (past-reality integration) een levensmethode ontwikkeld door Ingeborg Bosch.

Wil je meer durven leven, wil je uit jezelf halen wat erin zit?

Kom naar een van de informatieavonden over PRI die ik organiseer  en laat je informeren en inspireren. Vrijblijvend en kosteloos.

Lees meer over PRI.

Geniet van de uitvoeringen:
– door Jean-Lois Pisuisse (1917)
– door Ramses Shaffy (1967)
– door Wende Snijders (2006)

Keuzes durven maken

Jaren geleden heb ik de keuze gemaakt om de readingopleiding te gaan doen bij Intuïtief Traject in Nijmegen. Ik herinner het me als de dag van gisteren.

Ik was namelijk ontzettend boos. Boos omdat ik niet deed wat ik werkelijk wilde. Maar wel stond ik steeds klaar voor de ander, waarbij ik mezelf opzij zette. Daardoor was ik boos op mezelf. Ken je dat?

Kennelijk had ik het boos worden nodig om daarna pas te doen wat ik écht wil: voor mezelf kiezen, die readingopleiding volgen. En díe keuze leidde vervolgens weer tot een andere belangrijke keuze die ik toen nog niet aan zag komen: ik begon mijn eigen atelier voor inzicht en intuïtie.

Wat ik wil zeggen is dat het belangrijk is om stappen te zetten en keuzes te maken en zodoende te beginnen met iets. Gaandeweg leer je en vind je wat belangrijk voor je is. In beweging komen dus.

Keuzes maken is belangrijk, maar ook lastig. Je kunt vragen tegenkomen: mag ik het mezelf gunnen? Wat als ik de ‘verkeerde’ keuze maak? Wat vinden ‘de anderen’ ervan? En je kunt uitwegen bedenken: ik heb het te druk, het komt nu niet goed uit, ik kan dat tóch niet enz.

Wil jij graag doen wat je écht wilt en wil je inzicht krijgen in wat je daarbij nodig hebt?

Ik wandel graag een stukje mee op je pad waarin je helder krijgt welke volgende stap voor jou klopt.

Vier SoulCollage® workshops

Ontspannen een ochtend knippen en plakken onder het genot van een kopje koffie om zin te geven. Zin geven door de kaart te laten spreken en jouw wijsheid te ontdekken. Ik begeleid je om dit proces op een creatieve en intuïtieve manier te kunnen doen.

Wijsheid die richting geeft of je zelfs een stukje verder op je pad brengt.

Soms is het beeld even onduidelijk waar je staat of waar je heen wilt en is een inzicht welkom. Laat je verrassen door je hart te laten spreken.

Ik verzorg in de komende maanden vier workshops:
– Vrijdagochtend 28 september 2018
– Vrijdagochtend 26 oktober
– Vrijdagochtend 30 november
– Vrijdagochtend 21 december

Afhankelijk van je wensen en ervaring kan ik de workshops doen met een specifiek thema.

Investering: € 45,00 incl. BTW, materialen en koffie

Lokatie: Fahrenheitstraat 53 Nijmegen

Tijd: 10.00u-13.00u

voor meer info: kijk in menu bij SoulCollage® Workshop

Voor aanmelden: Contact en info

Groetjes,

Catharina