SoulCollage® online: het kan! 19 maart weer

Ik had mijn oordeel er al snel over klaar; SoulCollage® kan niet online. Totdat een collega me vroeg of ik de workshop niet online wilde verzorgen. Ik had er dus eerder zelf ook aan gedacht, maar voelde weerstand. Het zou gedoe opleveren en daar had ik geen zin in.  Maar toen ik de weerstand omzette in mogelijkheden, kwam ik al snel tot de conclusie: “hoezo niet?” We hebben het gedaan en het werkte, zonder gedoe 😉

Hoe gaat het in zijn werk?

De deelnemers krijgen van mij de kartonnetjes en hoesjes toegestuurd. Afbeeldingen uit tijdschriften, schaar en lijmstift hebben de meesten wel in huis. Ze hebben natuurlijk hun laptop erbij zodat we elkaar kunnen zien en horen. Ze zitten op een rustige werkplek waar ze niet gestoord worden. Dankzij Zoom kunnen we de normale werkwijze volgen.

We zijn in verbinding met elkaar en zien elkaars kaarten via het scherm. We horen van elkaar de inzichten die de kaarten ons vertellen. Het gaat allemaal prima.

Mijn conclusie: fysiek bij elkaar zijn heeft de voorkeur, maar dit is een heel goed alternatief. Beter dan geen workshop.

Voordelen:

 • Ook deelnemers van ver kunnen gemakkelijk meedoen.
 • Je bent in je eigen veilige omgeving met je joggingbroek en je favoriete koffie.
 • Je hebt tóch een paar uur aandacht voor jezelf met als resultaat een mooi inzicht en een prachtig kunstwerkje.
 • Juist in een tijd dat je zo weinig kunt doen, kan dit wél.

SoulCollage® is en blijft een zachte maar krachtige methode waarmee je bijzondere ervaringen opdoet over jezelf en over wat voor jou op dit moment belangrijk is. Echter… dat weet je pas als je het gedaan hebt. Dus… zet ook je weerstand opzij en doe ook mee. Ik weet zeker dat je er geen spijt van krijgt. Zie ik je gauw? Zou gezellig zijn.

Kijk in de agenda voor data, lees meer over SoulCollage® of meld je aan.

Zonnige groet,
Catharina

SoulCollage met je eigen groep – een feestje!

Een kennis werd vijftig jaar, en dat wilde ze op een bijzondere manier vieren. Daarom vroeg ze mij een workshop SoulCollage® te verzorgen voor haar en haar vrienden en vriendinnen. De gewone workshop, en dan met koffie, taart, lunch, zelfs een lang zal ze leven – alles geregeld.

We hebben het nodige aangepast om coronaveilig te kunnen werken: we moesten de groep splitsen, maar doordat we een goede accommodatie vonden was er ruimte genoeg om wel gezamenlijk te lunchen.  Het werd een prachtige dag met enthousiaste deelnemers. (Ze wilden liever niet op de foto).

Dit laat maar weer eens zien hoe mooi SoulCollage® is. Het werkt prachtig met een bestaande groep, in een feestelijke stemming, hartelijk, gezellig en toch niet oppervlakkig. Ontspannen werkend, creatief, intuïtief en zinvol. Je gaat met een verrassend inzicht en een tastbaar kunstwerk naar huis. Je leert jezelf en je groepsgenoten op een andere manier kennen.

Ik verzorg deze groepsworkshops met veel plezier en helemaal naar de aard en de maat die je wenst. Een middagje uit met vriendinnen of familie? Een activiteit op een heidag van je werk? Een personeelsbijeenkomst? Of een rustig begin van een knalfeest? Bij jou thuis, of regel ik alles? Het kan allemaal, in goed overleg.

Ik zou er graag meer bekendheid aan willen geven; dus als je mensen kent die dit leuk vinden, wijs hen dan alsjeblieft op mijn website www.inzichtpresent.nl of geef ze mijn mailadres inzichtpresent@gmail.com

En daarnaast ben je natuurlijk altijd individueel welkom op de ‘gewone’ workshops die ik maandelijks verzorg – kijk daarvoor in de agenda.

Je ruimte pakken

Deze kerstvakantie ben ik verhuisd. Ik woon nu samen met mijn vriend. Superfijn!

Maar ik moest echt wel even wennen; ik was letterlijk en figuurlijk mijn ruimte kwijt en dat voelde niet oké. Maar toen ik me ervan bewust werd, kon ik er aandacht aan geven en kwam het goed. Ook in mijn dagelijks leven is dit een valkuil: ik pak te weinig ruimte voor mezelf, terwijl dat voor mij zo belangrijk is.

Dat geldt voor meer mensen. Sommigen kunnen er veel last van hebben en er boos of verdrietig van worden.

Wat maakt dat je je eigen ruimte niet inneemt?

 • Je herkent je eigen grenzen niet en geeft ze ook te weinig aan.
 • Je neemt te weinig tijd voor jezelf om te doen waar jij blij van wordt.
 • Je denkt eerst aan de ander en amper aan jezelf.
 • Je vult voor de ander in wat goed is voor diegene.
 • Je voelt je schuldig als je de ander niet helpt.

Herken je dit? Grote kans dat je in een overlevingsmechanisme zit.

Hoe kwam je in deze overlevingsstand?

Vaak ontstaat zoiets in je jeugd. Als kind was het belangrijk voor je om het  de ander naar de zin te maken, omdat je je alleen dan veilig voelde.

Laat ik een voorbeeld nemen. Doordat één van je ouders weggevallen is, ben je onbewust bang dat je alleen komt te staan als je andere ouder ook zou wegvallen. Je gaat dan moeite doen om te zorgen dat het met de overgebleven ouder goed gaat.

Waarom doe je dat nog steeds?

Dit moeite doen voor de ander hanteer je nog steeds in allerlei situaties. Ingeborg Bosch noemt dit ‘valse hoop’, in haar boeken over PRI (Past Reality Integration).

Je wordt er doodmoe van, omdat je ergens voelt dat er iets niet klopt. Je kunt je gedrag moeilijk veranderen omdat dan die angst weer om de hoek komt kijken. Diepe angst om alleen te komen staan. Deze angst heb je als kind weggedrukt omdat die te groot was. Dit heeft je indertijd doen overleven. Voor toen helemaal oké, nu niet meer.

Op dit moment ben je volwassen en kun je best alleen zijn. Maar omdat dit gevoel gekoppeld is aan het gevoel van vroeger denk je nog steeds dat je deze angst niet aan kunt:  een illusie.

Wat kun je eraan doen?

 • Word je er allereerst bewust van dat jij het laat gebeuren dat een ander jouw ruimte inneemt, en accepteer dat. Zo doe je dat nu eenmaal, want dat heb je als kind zo geleerd.
 • Vraag je af of je introvert bent en onderzoek eventueel wat dat betekent.
 • Herken mensen die veel ruimte innemen (extraverte mensen).
 • Blijf bij jezelf, loop eventueel even weg uit situaties.
 • Laat de energie van de ander(en) uit je ruimte los.
 • Laat ook de overtuiging los dat je dan egoïstisch bezig bent.
 • Voel het verdriet van al die keren dat je ‘ontrouw’ aan jezelf was.
 • Voel de angst om het alleen te moeten doen en doorvoel dat dit gevoel van vroeger is en niet gerelateerd is aan de situatie van nu.
 • Herken deze valkuil iedere keer weer en…
 • Wees mild voor jezelf!

Ingeborg Bosch beschrijft stap voor stap hoe je jezelf kunt bevrijden van dit overlevingsmechanisme en hoe je zonder angst meer vrij en blij kunt leven.

Ikzelf heb me er grotendeels van kunnen bevrijden, maar het blijft altijd een aandachtspunt voor me.  Als ‘ervaringsdeskundige’, maar ook als enthousiast PRI-toepasser ondersteun ik je graag in dit proces.

Wil je er over van gedachten wisselen, neem dan gerust contact met mij op.

Roos-reading

Wil je kennis maken met reading? Heb je er enthousiaste verhalen over gehoord maar ben je wat huiverig? Dan raad ik je aan om eerst een korte reading te ervaren: een roos-reading.

Wat is een reading?

Een reading is een heldere communicatie  op wezenniveau. Een communicatie tussen het wezen van jou (de readee) en mij (de reader). Je wezen is jouw kern, jouw essentie, jouw bron. Het is moeilijk uit te leggen hoe het werkt. Het heeft namelijk niks met ratio te maken. Dat maakt het meteen ook spannend. Ik lees jou via de metafoor van de roos; ik lees de wortels, de stengel en de bloem. Een roos-reading is een korte reading.

Wat is het doel?

Een reading laat je op een ander manier naar jezelf kijken. Dat levert verheldering op. Je voelt een sterk innerlijk weten dat jouw essentie raakt. Je voelt  je gezien. Vanuit dit punt kun je inzichten opdoen; jezelf beter kennen en begrijpen.

Hoe gaat het in zijn werk?

We zitten tegenover elkaar en je hoeft alleen je naam te noemen. Ik stem af op jouw golflengte. Ik heb geleerd te weten welke informatie van jou is en welke van mij. Dat maakt de communicatie helder. Ik oordeel niet en ik adviseer niet. Ik lees je energie, je drijfveren en je wensen. Wat je niet wilt dat gelezen wordt, kan ik niet lezen. Zo werkt het nu eenmaal.

Bijzonder

Het is een bijzondere ervaring, iedere keer weer. Het is contact maken en vertrouwen hebben in ons innerlijk weten. Ergens diep in ons weten we namelijk alles. Maar door verschillende oorzaken raken we er steeds verder vandaan.

Steeds bekender

Twintig jaar geleden durfde ik bijna niet te zeggen dat ik hiervoor een opleiding volgde. Bijna niemand wist wat een reading was en als ik erover vertelde vonden velen het zweverig en vaag. Nu weten steeds meer mensen en ook organisaties wat een reading is en hoe concreet en effectief die werkt voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Wil je eens kennismaken met een korte reading?

Je bent van harte welkom!

 • Een roos-reading duurt ongeveer 20 minuten.
 • Ik trek er 45 minuten voor uit.
 • Je investering bedraagt €25,00

Kijk voor datums in de agenda; meld je aan; lees meer over reading.

Online workshop SoulCollage® zondag 21 feb: Je helend vermogen

Pas besloten: we doen deze workshop online, via Zoom. Ik stuur je de materialen toe per post.

Zondag 21 februari 10:30-13:00.

Als je dat wilt kunnen we zaterdag om 14:00 oefenen met Zoom. 

In deze SoulCollage®-workshop maak je in een geleide meditatie contact met je intuïtie; door met je aandacht naar binnen te gaan, los van prikkels van buitenaf, boor je je vermogen aan om jezelf of anderen te helen.

Je vindt afbeeldingen die daarbij passen en knipt en plakt die op een kleine kartonnen kaart, totdat die voor je gevoel klopt. Vervolgens ga je die kaart lezen in een klein groepje. Je laat je verrassen door wat de kaart – die je zelf gemaakt hebt – je vertelt.

Dit is wat Karin van ’t Hoff schreef over SoulCollage®:
“Ik vond het heel fijn om op deze manier met deze groep verbonden te zijn! Het heeft voor mij heel helend gewerkt. Dankjewel!”

Aanmelden gaat via  www.intuitieftraject.nl onder kopje ‘workshops’.

Ik geef les op deze school in Nijmegen waar je je intuïtie kunt ontwikkelen.
Ik begeleid je tijdens deze hele workshop. Intuïtief Traject verzorgt de organisatie.
Iedereen kan meedoen! Je hoeft dus geen les te volgen bij Intuïtief Traject.

Leuk als je erbij bent! (Natuurlijk coronaveilig)

Klik hier voor: Info over SoulCollage®
Je vindt daar ook een fotoreportage over SoulCollage®

Hartelijke groet, Catharina

SoulCollage bij ‘Spirit & Gifts’

Op woensdagavond 2 december van 19.30-22.00 verzorg ik een (coronaveilige) workshop SoulCollage® in de spirituele winkel Spirit & Gifts in Beuningen.

Niet alleen kun je daar mooie producten kopen, ook organiseert eigenaresse Patricia Derkse er bijeenkomsten op het gebied van spiritualiteit.

Patricia wil deze avonden laagdrempelig aanbieden en daarom past SoulCollage heel goed op deze plek. Een win-win situatie dus. Ik ben er blij mee. We zullen dit ongetwijfeld vaker gaan aanbieden.

Dus… zin in een workshop SoulCollage? In een prachtige ambiance, met heerlijke geuren en eensgezinden? Een avondje lekker ontspannen, zinvol, creatief en intuïtief bezig? Kijk dan voor meer info en meld je aan.

Tot dan!

Workshop SoulCollage 11 oktober

Heb je interesse in deze workshop?

Meld je aan via mij deze website bij contact en tarieven  

Wil je meer weten over SoulCollage? Klik op SoulCollage

Leuk als je erbij bent! Hartelijke groet, Catharina

PS

Ik doe de workshop met niet meer dan drie deelnemers. In verband met Coronaveiligheid.

 

Workshop ‘ontdek je krachtdier’ 16 juni

In deze workshop kom je dichter bij je eigen natuurlijke energie door een dierenziel als gids te kiezen. Je ontdekt de energie van dit dier, en die energie kan je helen, een inzicht geven of een leidraad zijn bij vragen in je leven.
Dit energiewerk verbetert je fysieke, mentale én emotionele gezondheid.

Deze workshop begint met een korte inleiding, om daarna contact te maken met de energiepunten (chakra’s) in je lichaam door middel van een geleide meditatie en visualisatie.
Tijdens de visualisatie kies je één chakra waar je je krachtdier bij gaat vinden.

Daarna zoek je een of meerdere afbeeldingen die je op een kaart plakt; lees hier meer over de methode SoulCollage®  die we hierbij gebruiken.

Je doet een appèl op je verbeeldingskracht en je vertrouwt je onderbewustzijn.
Zet je verstand op nul, ontspan en laat je diepere energieën toe. Ervaar hoe je verrast wordt om jouw eigen gids in de vorm van een krachtdier te vinden en ontdek welk inzicht dit dier je geeft.

Deze workshop heeft meerdere deelnemers, maar de oefening doe je individueel, zittend op een stoel of liggend op een matje met de ogen dicht. Ik begeleid de hele meditatie en visualisatie op een rustige en aangename wijze, zodat je je kunt ontspannen en concentreren. Iedereen kan het.

In verband met corona verzorg ik deze workshop voor een klein groepje en volgens de geldende veiligheidsregels.

Investering is €35,00 (met korting als je met meer personen komt)
Tijdstip 10.00-13.00 in Nijmegen

Voor vragen en aanmelden: contact

Ik zou het leuk vinden als je erbij bent.
Groet, Catharina

Informatie-avond do 27 aug

Je bent van harte welkom op deze informatie-avond die ik iedere maand organiseer van 20.00 tot 21.00 in Nijmegen. Kijk voor andere data in de agenda.

Graag informeer ik je dan over de verschillende activiteiten die ik aanbied:
• Workshops SoulCollage®
• Reading en healing
• Inzichtswandelingen
• PRI (past reality integration)

Daarnaast hoop ik met je te kunnen kennismaken en natuurlijk heb je alle gelegenheid om vragen te stellen.

Als je wilt geef ik je vrijblijvend een roosreading of healing tussen 21.00-21.30.
Het is fijn als je je van te voren aanmeldt; dan vertel ik je ook waar in Nijmegen deze avond plaats vindt.

Ben je benieuwd? Schroom niet om te komen en neem gerust iemand mee. Ik verzorg deze avond voor maximaal vier personen, zodat het Corona-veiligheid kan.

Ik zie je graag op een van de avonden!

Hartelijke groet,
Catharina

Varen op je intuïtie: je innerlijke kompas

Dit blog gaat over het leren ontwikkelen van je intuïtieve vermogens naast het gebruiken van je verstand in het dagelijks leven.

Daarvoor moet je bereid zijn je vaste ideeën over jezelf, over anderen en over de wereld aan te zien en eventueel los te laten. Waar het denken gaat over begrijpen, gaat intuïtie over weten zonder belemmering van voorwaarden, ideeën, emoties en oordelen.

In je leven heb je vanuit vele ervaringen je eigen weten en wijsheid ontwikkeld. Door daar contact mee te maken kun je vrijuit keuzes maken, jezelf uiten, laten zien wat je voelt en van daaruit doen wat je écht wilt doen.  Als je je intuïtie ontwikkelt, wordt die een steeds bruikbaarder instrument om je eigen koers te varen.

Maar dat gaat helaas niet altijd gemakkelijk. Wat kan je dwarszitten?

 • mitsen en maren vragen je aandacht;
 • oude ervaringen, emoties en gedachten zitten je in de weg;
 • ideeën en meningen van anderen brengen je in verwarring;
 • stress van werk, geldzaken en relaties houden je bezig;
 • controle en perfectie ontnemen je je plezier en vrijheid;
 • gedoe uit je omgeving maakt het onveilig voor je.

Je kunt dit onderzoeken en je kunt hiermee leren omgaan bij Intuïtief Traject, dé school in Nijmegen waar je je intuïtie kunt ontwikkelen.

Op zaterdag 5 september van 13.00-16.00 is daar een open dag. Loop vrijblijvend binnen, proef de prettige sfeer, drink een kopje thee, volg een proefles of ontvang vrijblijvend een healing of reading. Een mooie ervaring! Ik kan het weten want ik geef les op deze prachtige school 😉 Tot ziens?

Voor meer info: www.intuitieftraject.nl/agenda/