SoulCollage® online: het kan! 19 maart weer

Ik had mijn oordeel er al snel over klaar; SoulCollage® kan niet online. Totdat een collega me vroeg of ik de workshop niet online wilde verzorgen. Ik had er dus eerder zelf ook aan gedacht, maar voelde weerstand. Het zou gedoe opleveren en daar had ik geen zin in.  Maar toen ik de weerstand omzette in mogelijkheden, kwam ik al snel tot de conclusie: “hoezo niet?” We hebben het gedaan en het werkte, zonder gedoe 😉

Hoe gaat het in zijn werk?

De deelnemers krijgen van mij de kartonnetjes en hoesjes toegestuurd. Afbeeldingen uit tijdschriften, schaar en lijmstift hebben de meesten wel in huis. Ze hebben natuurlijk hun laptop erbij zodat we elkaar kunnen zien en horen. Ze zitten op een rustige werkplek waar ze niet gestoord worden. Dankzij Zoom kunnen we de normale werkwijze volgen.

We zijn in verbinding met elkaar en zien elkaars kaarten via het scherm. We horen van elkaar de inzichten die de kaarten ons vertellen. Het gaat allemaal prima.

Mijn conclusie: fysiek bij elkaar zijn heeft de voorkeur, maar dit is een heel goed alternatief. Beter dan geen workshop.

Voordelen:

 • Ook deelnemers van ver kunnen gemakkelijk meedoen.
 • Je bent in je eigen veilige omgeving met je joggingbroek en je favoriete koffie.
 • Je hebt tóch een paar uur aandacht voor jezelf met als resultaat een mooi inzicht en een prachtig kunstwerkje.
 • Juist in een tijd dat je zo weinig kunt doen, kan dit wél.

SoulCollage® is en blijft een zachte maar krachtige methode waarmee je bijzondere ervaringen opdoet over jezelf en over wat voor jou op dit moment belangrijk is. Echter… dat weet je pas als je het gedaan hebt. Dus… zet ook je weerstand opzij en doe ook mee. Ik weet zeker dat je er geen spijt van krijgt. Zie ik je gauw? Zou gezellig zijn.

Kijk in de agenda voor data, lees meer over SoulCollage® of meld je aan.

Zonnige groet,
Catharina

SoulCollage met je eigen groep – een feestje!

Een kennis werd vijftig jaar, en dat wilde ze op een bijzondere manier vieren. Daarom vroeg ze mij een workshop SoulCollage® te verzorgen voor haar en haar vrienden en vriendinnen. De gewone workshop, en dan met koffie, taart, lunch, zelfs een lang zal ze leven – alles geregeld.

We hebben het nodige aangepast om coronaveilig te kunnen werken: we moesten de groep splitsen, maar doordat we een goede accommodatie vonden was er ruimte genoeg om wel gezamenlijk te lunchen.  Het werd een prachtige dag met enthousiaste deelnemers. (Ze wilden liever niet op de foto).

Dit laat maar weer eens zien hoe mooi SoulCollage® is. Het werkt prachtig met een bestaande groep, in een feestelijke stemming, hartelijk, gezellig en toch niet oppervlakkig. Ontspannen werkend, creatief, intuïtief en zinvol. Je gaat met een verrassend inzicht en een tastbaar kunstwerk naar huis. Je leert jezelf en je groepsgenoten op een andere manier kennen.

Ik verzorg deze groepsworkshops met veel plezier en helemaal naar de aard en de maat die je wenst. Een middagje uit met vriendinnen of familie? Een activiteit op een heidag van je werk? Een personeelsbijeenkomst? Of een rustig begin van een knalfeest? Bij jou thuis, of regel ik alles? Het kan allemaal, in goed overleg.

Ik zou er graag meer bekendheid aan willen geven; dus als je mensen kent die dit leuk vinden, wijs hen dan alsjeblieft op mijn website www.inzichtpresent.nl of geef ze mijn mailadres inzichtpresent@gmail.com

En daarnaast ben je natuurlijk altijd individueel welkom op de ‘gewone’ workshops die ik maandelijks verzorg – kijk daarvoor in de agenda.

Online workshop SoulCollage® zondag 21 feb: Je helend vermogen

Pas besloten: we doen deze workshop online, via Zoom. Ik stuur je de materialen toe per post.

Zondag 21 februari 10:30-13:00.

Als je dat wilt kunnen we zaterdag om 14:00 oefenen met Zoom. 

In deze SoulCollage®-workshop maak je in een geleide meditatie contact met je intuïtie; door met je aandacht naar binnen te gaan, los van prikkels van buitenaf, boor je je vermogen aan om jezelf of anderen te helen.

Je vindt afbeeldingen die daarbij passen en knipt en plakt die op een kleine kartonnen kaart, totdat die voor je gevoel klopt. Vervolgens ga je die kaart lezen in een klein groepje. Je laat je verrassen door wat de kaart – die je zelf gemaakt hebt – je vertelt.

Dit is wat Karin van ’t Hoff schreef over SoulCollage®:
“Ik vond het heel fijn om op deze manier met deze groep verbonden te zijn! Het heeft voor mij heel helend gewerkt. Dankjewel!”

Aanmelden gaat via  www.intuitieftraject.nl onder kopje ‘workshops’.

Ik geef les op deze school in Nijmegen waar je je intuïtie kunt ontwikkelen.
Ik begeleid je tijdens deze hele workshop. Intuïtief Traject verzorgt de organisatie.
Iedereen kan meedoen! Je hoeft dus geen les te volgen bij Intuïtief Traject.

Leuk als je erbij bent! (Natuurlijk coronaveilig)

Klik hier voor: Info over SoulCollage®
Je vindt daar ook een fotoreportage over SoulCollage®

Hartelijke groet, Catharina

Workshop SoulCollage 11 oktober

Heb je interesse in deze workshop?

Meld je aan via mij deze website bij contact en tarieven  

Wil je meer weten over SoulCollage? Klik op SoulCollage

Leuk als je erbij bent! Hartelijke groet, Catharina

PS

Ik doe de workshop met niet meer dan drie deelnemers. In verband met Coronaveiligheid.

 

Workshop ‘ontdek je krachtdier’ 16 juni

In deze workshop kom je dichter bij je eigen natuurlijke energie door een dierenziel als gids te kiezen. Je ontdekt de energie van dit dier, en die energie kan je helen, een inzicht geven of een leidraad zijn bij vragen in je leven.
Dit energiewerk verbetert je fysieke, mentale én emotionele gezondheid.

Deze workshop begint met een korte inleiding, om daarna contact te maken met de energiepunten (chakra’s) in je lichaam door middel van een geleide meditatie en visualisatie.
Tijdens de visualisatie kies je één chakra waar je je krachtdier bij gaat vinden.

Daarna zoek je een of meerdere afbeeldingen die je op een kaart plakt; lees hier meer over de methode SoulCollage®  die we hierbij gebruiken.

Je doet een appèl op je verbeeldingskracht en je vertrouwt je onderbewustzijn.
Zet je verstand op nul, ontspan en laat je diepere energieën toe. Ervaar hoe je verrast wordt om jouw eigen gids in de vorm van een krachtdier te vinden en ontdek welk inzicht dit dier je geeft.

Deze workshop heeft meerdere deelnemers, maar de oefening doe je individueel, zittend op een stoel of liggend op een matje met de ogen dicht. Ik begeleid de hele meditatie en visualisatie op een rustige en aangename wijze, zodat je je kunt ontspannen en concentreren. Iedereen kan het.

In verband met corona verzorg ik deze workshop voor een klein groepje en volgens de geldende veiligheidsregels.

Investering is €35,00 (met korting als je met meer personen komt)
Tijdstip 10.00-13.00 in Nijmegen

Voor vragen en aanmelden: contact

Ik zou het leuk vinden als je erbij bent.
Groet, Catharina

Workshop SoulCollage® zaterdag 18 januari

Intuïtief afbeeldingen plakken en knippen

Je bent deze zaterdagochtend onder het genot van een drankje, creatief en intuïtief bezig om je eigen wijsheid te ervaren en te groeien in wie je bent.

Je begint deze workshop met intuïtief uitzoeken, knippen en plakken van afbeeldingen; je maakt je eigen kunstwerkje in de vorm van een collagekaart. Je hebt er geen artistiek  of ander talent voor nodig.
Daarna lees je de zelfgemaakte kaart aan de hand van vijf vragen in een klein groepje.

Je laten verrassen wat de zelfgemaakte kaart je vertelt

Het resultaat is een vaak verrassend inzicht over jezelf. Even uit je hoofd en in je hart.

Ik begeleid je de hele workshop.

Meld je aan via contact of kijk voor meer info in de menubalk.

Gezellig als je erbij bent in Nijmegen van 10.00 -13.00!

Hartelijke groet,
Catharina

SoulCollage®-workshop vrijdag 1 nov.

Vrijdag 1 november verzorg ik weer een SoulCollage-workshop. Voor als je zin hebt om naar binnen te keren. Laat het buiten maar waaien.

Je knipt en plakt de afbeeldingen op je kaart.

Ontspannen en rustig, onder het genot van een drankje, op intuïtieve wijze je afbeeldingen zoeken, knippen en plakken en voelen wanneer de kaart klopt voor jou. Dat is wat we in het eerste gedeelte van de workshop doen.  In het tweede gedeelte ga je de kaart lezen in een klein groepje en kun je je laten verrassen door wat de kaart die je zelf hebt gemaakt je vertelt. Ik begeleid de workshop van het begin tot het eind.

Telkens weer verwonder ik me over de kracht van deze zachte methode die je brengt bij wie je in wezen bent en die jou laat zien wat voor jou op dit moment belangrijk is; met heel vaak een prachtig inzicht als resultaat.

Dit is wat deelnemers erover schreven:

Om de beurt heb je de rol van kaartlezer, vragensteller, schrijver of observator.

“Ik heb de workshop van Catharina ervaren als een cadeautje! Er was ruimschoots “Karin-tijd” (ik ben gezien). Door de rust die Catharina uitstraalde en creëerde was er ruimte en veiligheid om mijn zelfgemaakte zielenkaart(en) te delen in de kleine groep. Dit voelde héél bijzonder”. – Karin van Osch

“SoulCollage was een echte ontdekking; met het maken van collages en de vragen heb ik mooie inzichten over mezelf opgedaan. Op een rustige, duidelijke en liefdevolle manier leidde Catharina ons door de verschillende onderdelen van de cursus. Een echte aanrader!” – Anneke Reintjes

Wil je het zelf ervaren? Voel je welkom in Nijmegen!

Investering €35,00 inclusief materialen. Als je met meer personen komt krijg je korting.

Lees eventueel de beschrijving en fotoimpressie; en meld je aan als je wilt komen.

Een kleurrijke herfst en graag tot ziens!

Hartelijke groet,

Catharina

Agenda 2019

SoulCollage® workshops, 10:30-13:30.

 • Zaterdag 25 mei: thema: ontdek je krachtdier. Deze workshop wordt georganiseerd door Intuïtief Traject, dé school voor het ontwikkelen van je intuïtie in Nijmegen waar ik lesgeef. Ik begeleid deze workshop voor info en aanmelden
 • Vrijdag 7 juni: basisworkshop
 • Woensdag 28 augustus
 • Zaterdag 14 september
 • zondag 6 oktober: basisworkshop. Deze workshop wordt georganiseerd door Intuïtief Traject, dé school voor het ontwikkelen van je intuïtie in Nijmegen waar ik lesgeef. Ik begeleid deze workshop voor info en aanmelden
 • Vrijdag 1 november
 • Zondag 8 december

Lees meer over SoulCollage®; meld je aan via contact.

Informatieavonden over reading en healing, perfectionismecoaching, PRI (past reality integration) en kennismaken met Catharina

 • Donderdag 23 mei
 • Donderdag 20 juni
 • Maandag 26 augustus
 • Dinsdag 24 september
 • Woensdag 30 oktober
 • Donderdag 28 november
 • Vrijdag 20 december

Tijd: 20:00 – 21:00
Inloop met koffie vanaf 19:45
Plaats: Fransestraat 29 6524 HS Nijmegen

Lees meer over informatieavonden; meld je aan via contact.

Vier SoulCollage®kaarten gemaakt

In mijn workshops zijn het de deelnemers die de kaarten maken, terwijl ik hen begeleid met het lezen van hun creaties. Maar vorige week had ik ineens zin om zélf wat kaarten te maken. Heerlijk om te doen!

De energie in deze kaart gaat over het kunnen geven van toestemming aan mezelf dat ik mag zijn wie ik ben, los van wat anderen van me verwachten. In verbinding met mezelf, loslaten van angst.

Hè hè alsof ik eindelijk bij mezelf thuiskom.

De energie in deze kaart laat mij mijn onbezorgde kinderjaren voelen. De mooie zomers, de grote tuin en een fijn gezinsleven met mijn moeder als zorgzame spil. Ik heb de kaart op Moederdag gemaakt om haar te bedanken voor de fijne herinneringen uit die tijd.

Deze kaart heeft de energie in zich van overgave en vertrouwen. Als ik doe wat voor mij van wezenlijk belang is, is er altijd hulp. Ik word gedragen. Ongelofelijk te ervaren  hoe het universum meewerkt.

De energie in deze kaart gaat over verantwoordelijkheid nemen. Durven. Je eigen plek innemen. De situatie dragen, me overgeven en leren te vertrouwen,  dát is óók hard werken waardoor ik verantwoordelijkheid neem. Hard werken hoeft niet altijd te betekenen: hard ploeteren.

Workshop SoulCollage® 25 mei: ontdek je krachtdier

Het doel van deze workshop is om dichter bij je eigen natuurlijke energie te komen door een dierenziel als gids te kiezen. Door de energie van dit dier te ontdekken en ervaren kom je in contact met je natuurlijke energie. Deze energie kan je helen, een inzicht geven of als leidraad dienen bij levensvragen.
Door energiewerk verbeter je jouw fysieke, mentale én emotionele gezondheid.

Deze workshop begint met een korte inleiding om daarna contact te maken met jouw energiepunten (chakra’s) in je lichaam door middel van een geleide meditatie en visualisatie.
Tijdens de visualisatie kies je één chakra waar je je krachtdier bij gaat vinden.
Daarna zoek je een of meerdere afbeeldingen die je op de SoulCollagekaart plakt.

Er wordt een appèl gedaan op je verbeeldingskracht en je vertrouwen op je onderbewustzijn.
Zet je verstand op nul, ontspan en laat je diepere energieën toe. Ervaar hoe je verrast wordt om jouw eigen gids in de vorm van een krachtdier te vinden.

Het is een workshop met meerdere deelnemers, maar je doet de oefening individueel, zittend op een stoel of liggend op een matje met de ogen dicht. Ik begeleid de hele meditatie en visualisatie op een rustige aangename wijze, zodat je jezelf kunt ontspannen en concentreren.

Aanmelden ontdek je krachtdier