The Artist’s Way – een aanrader

Ik ben “The Artist’s Way” van Julia Cameron weer aan het lezen – of beter: aan het doen. En ik word er zó blij van. Het is echt een doe-boek: je maakt opdrachten, die je opnieuw in contact brengen met je eigen creativiteit.

Ochtendpagina schrijven

Een voorbeeld is ‘de ochtendpagina’s’ schrijven; iedere ochtend drie kantjes voor de voet weg schrijven. Het mag over van alles gaan en hoeft niet aan regels te voldoen.

Een ander voorbeeld is iedere week een kunstenaarsuitje plannen.

In twaalf weken leer je verschillende blokkades op te heffen die je creatieve vermogens, in de breedste zin van het woord, in de weg staan.

Het brengt je weer in contact met je oorspronkelijke creatieve energie en je merkt dat alles in je lichaam weer gaat stromen. Je gaat dingen doen die van wezenlijk belang zijn.

Creativiteit is iets van de ziel en niet van je ego. Het gaat tijdens dit proces niet om presteren, targets, moeten en moeite. Héérlijk!

Ik merk dat ik dingen ga doen die ik als kind ook al graag deed. Ik ben begonnen met haken, naaien, opruimen, mooie plekjes creëren in huis en heb na lange tijd weer SoulCollagekaarten voor mezelf gemaakt met prachtige inzichten.

Het grappige is dat ik nu méér doe, met meer gemak en plezier.

Dat wil toch iedereen?