Koudwatervrees voor online lessen en workshops ineens weg

Toen half maart besloten werd dat de scholen moesten sluiten dacht ik: ”dat was het voorlopig voor mij, wat betreft lesgeven”. Maar niks was minder waar.
De eigenaren van Intuïtief Traject, de school waar ik lesgeef in Nijmegen, zijn erg daadkrachtig en creatief: Online lesgeven in de digitale lesruimte is wat we gaan doen.
Wel spannend de eerste keer, maar ik was er blij mee en ik vond het leuk te ervaren dat de cursisten ook blij zijn met deze oplossing.
De meditaties die ik begeleid zijn natuurlijk op afstand goed te doen. De oefeningen kunnen cursisten in zichzelf doen en het samen uitwisselen van de ervaring kan in de “break-out rooms”, waar ik koppels apart zet, zodat ze kunnen praten zonder dat de rest ze hoort. Gezellig ook nog. We missen alleen de fysieke massages ?

Bij de cursus Healing 1 die ik deze periode ook gaf, was het even de vraag of de cursisten op afstand zouden kunnen en willen healen. Voor mij betekent dat: op afstand de healingen overzien. Wat betekent: op afstand voelen wat er gebeurt. Heel bijzonder, maar het kan!
Even voor de duidelijkheid: een healing doe je meestal bij iemand anders. De healer helpt de “healee” met het loslaten van energie uit zijn of haar systeem, zodat de healee ruimte kan maken voor nieuwe energie. De healee doet dat vooral zelf, terwijl de healer erbij helpt.
Een beetje vaag misschien, maar het werkt! Normaal gesproken doen we de healing in een fysieke ruimte met de verschillende healing-koppels bij elkaar.
Nu doen we hetzelfde maar dan op afstand. De aandacht en energie wordt gericht vanuit de healer naar de healee. Er kan dus fysiek wel 5 kilometer tussen zitten of zelfs 1000! Hoe mooi, dat energie overal doorheen kan en toch voelbaar blijft. Het vereist wel afstemming qua bewustzijn. En dat is nou juist wat de cursisten leren tijdens cursussen bij Intuïtief Traject.

Tussendoor heb ik ook nog een reading op afstand gedaan. Ook dat vond ik erg prettig.

Nu nog online-SoulCollage®workshops geven! Donderdag 23 april is de eerste; “Vind je Krachtdier” en wellicht niet de laatste. Ik ben benieuwd. Ik laat me weer verrassen. Jij ook? Het wordt vast ook weer een warm bad ?

Lieve groet,

Catharina