Varen op je intuïtie: je innerlijke kompas

Dit blog gaat over het leren ontwikkelen van je intuïtieve vermogens naast het gebruiken van je verstand in het dagelijks leven.

Daarvoor moet je bereid zijn je vaste ideeën over jezelf, over anderen en over de wereld aan te zien en eventueel los te laten. Waar het denken gaat over begrijpen, gaat intuïtie over weten zonder belemmering van voorwaarden, ideeën, emoties en oordelen.

In je leven heb je vanuit vele ervaringen je eigen weten en wijsheid ontwikkeld. Door daar contact mee te maken kun je vrijuit keuzes maken, jezelf uiten, laten zien wat je voelt en van daaruit doen wat je écht wilt doen.  Als je je intuïtie ontwikkelt, wordt die een steeds bruikbaarder instrument om je eigen koers te varen.

Maar dat gaat helaas niet altijd gemakkelijk. Wat kan je dwarszitten?

  • mitsen en maren vragen je aandacht;
  • oude ervaringen, emoties en gedachten zitten je in de weg;
  • ideeën en meningen van anderen brengen je in verwarring;
  • stress van werk, geldzaken en relaties houden je bezig;
  • controle en perfectie ontnemen je je plezier en vrijheid;
  • gedoe uit je omgeving maakt het onveilig voor je.

Je kunt dit onderzoeken en je kunt hiermee leren omgaan bij Intuïtief Traject, dé school in Nijmegen waar je je intuïtie kunt ontwikkelen.

Op zaterdag 5 september van 13.00-16.00 is daar een open dag. Loop vrijblijvend binnen, proef de prettige sfeer, drink een kopje thee, volg een proefles of ontvang vrijblijvend een healing of reading. Een mooie ervaring! Ik kan het weten want ik geef les op deze prachtige school 😉 Tot ziens?

Voor meer info: www.intuitieftraject.nl/agenda/