Keuzes durven maken

Jaren geleden heb ik de keuze gemaakt om de readingopleiding te gaan doen bij Intuïtief Traject in Nijmegen. Ik herinner het me als de dag van gisteren.

Ik was namelijk ontzettend boos. Boos omdat ik niet deed wat ik werkelijk wilde. Maar wel stond ik steeds klaar voor de ander, waarbij ik mezelf opzij zette. Daardoor was ik boos op mezelf. Ken je dat?

Kennelijk had ik het boos worden nodig om daarna pas te doen wat ik écht wil: voor mezelf kiezen, die readingopleiding volgen. En díe keuze leidde vervolgens weer tot een andere belangrijke keuze die ik toen nog niet aan zag komen: ik begon mijn eigen atelier voor inzicht en intuïtie.

Wat ik wil zeggen is dat het belangrijk is om stappen te zetten en keuzes te maken en zodoende te beginnen met iets. Gaandeweg leer je en vind je wat belangrijk voor je is. In beweging komen dus.

Keuzes maken is belangrijk, maar ook lastig. Je kunt vragen tegenkomen: mag ik het mezelf gunnen? Wat als ik de ‘verkeerde’ keuze maak? Wat vinden ‘de anderen’ ervan? En je kunt uitwegen bedenken: ik heb het te druk, het komt nu niet goed uit, ik kan dat tóch niet enz.

Wil jij graag doen wat je écht wilt en wil je inzicht krijgen in wat je daarbij nodig hebt?

Ik wandel graag een stukje mee op je pad waarin je helder krijgt welke volgende stap voor jou klopt.