Trots met imperfectie

Voor een leven met meer energie, plezier en humor

Lekker relaxed door het leven gaan, het leven ten volle leven, dingen doen die je belangrijk vindt en… stralen! Dat willen we toch allemaal?

Helaas is het vaak anders. Je voelt je moe, gespannen, onrustig, druk denkend; en je laat je leiden door to-do-lijstjes. En je kijkt uit naar je vakantie omdat je dán kunt bijkomen en genieten.

Als je dit herkent is de oorzaak vaak dat je wilt voldoen aan verwachtingen van anderen, verwachtingen van jezelf, overtuigingen die maken dat je vindt dat je op een bepaalde manier moet handelen.

Ik geef drie voorbeelden:

  • Je vraagt vrienden te eten en je wilt je huis van te voren graag schoon hebben, je wilt niet met een gewone stamppot voor de dag komen, de ingrediënten moeten vers zijn en liefs uit de macrobiotische buurtwinkel, je wilt er mooi uitzien, dus moet dat ene bloesje nog even gewassen en gestreken worden en je wilt van al het geregel niet moe worden, want de volgende dag heb je een afspraak waarvoor je fit wilt zijn….
  • Je wilt een goede ouder zijn voor je kinderen en zorgt dat je alles zoveel mogelijk onder controle hebt, zodat ze niks tekort komen; regelmatig op vakantie kunnen, ze de sport kunnen beoefenen die ze graag willen, je gaat regelmatig kijken naar de wedstrijd, je geeft ze kledinggeld waar ze goed mee omgaan, je zorgt dat ze goede cijfers halen op school, je wil graag dat ze leuke vrienden en vriendinnen hebben. Niks aan de hand, alles onder controle. Tóch word je bekaf van dat opvoeden.
  • Je vindt het heel gezellig om onder de mensen te zijn, maar je voelt je pas weer jezelf en op je gemak als je weer alleen in de auto zit of thuis op de bank.

Hoe komt dat nou? En belangrijker nog: wat kun je eraan doen? Kan ik je daarbij helpen?

Wandeltraject

Ik heb een wandeltraject uitgezet waarin je antwoord krijgt op deze vragen.
Op dit pad wandel ik met je mee en begeleid ik je. Je krijgt opdrachten mee naar huis om inzicht te krijgen in waarom je handelt zoals je handelt.

Je gaat beseffen dat het ook oké is als het een onsje minder is. Hoewel, minder? Anders! Je leven is gemakkelijker, losser, meer ontspannen en met meer humor en relativering. Een verrijking, zou ik zeggen.

Gun jezelf een traject waarin je dit kunt waarmaken. Je doet het zelf, maar je hoeft het niet alleen te doen.

Duur: 3x anderhalf uur
Investering: € 150,00
Waar: Heumensoord of locatie op verzoek

Spreekt dit plan je aan en wil je je aanmelden of hierover verder praten?
Bel of mail me gerust.