Mens, durf te leven!

Ik kwam het deze week twee keer tegen, de eerste keer op tv en daarna in de krant.

Een zegening vind ik het, dat er maatschappelijk draagvlak lijkt te komen om op eigen wijze je leven te mogen leven. Dat we de verwachtingen die anderen van ons hebben aan ons laars mogen lappen. En dat we lekker ons eigen ding mogen doen.

Honderd jaar geleden schreef Dirk Witte het krachtige kleinkunstlied “Mens, durf te leven!” en het spreekt ons nog altijd aan. De tekst gaat over autonomie, uniek mogen zijn, zelf nadenken en los komen van vaste overtuigingen. Trouw zijn aan jezelf dus. Prachtig!

“Wat je zoekt kan geen ander je geven!”

Maar… uit eigen ervaring weet ik dat het niet gemakkelijk is om te durven leven, het vergt moed. Vaak komen we angst tegen om niet aardig gevonden te worden of zijn we bang om in de steek te worden gelaten. En dat willen we niet. Dat voelt bedreigend.

Het goede nieuws is: het hoeft niet, je hoeft niet bang te zijn. Waar we bang voor zijn is immers al gebeurd. Dat is de kern van PRI (past-reality integration) een levensmethode ontwikkeld door Ingeborg Bosch.

Wil je meer durven leven, wil je uit jezelf halen wat erin zit?

Kom naar een van de informatieavonden over PRI die ik organiseer  en laat je informeren en inspireren. Vrijblijvend en kosteloos.

Lees meer over PRI.

Geniet van de uitvoeringen:
– door Jean-Lois Pisuisse (1917)
– door Ramses Shaffy (1967)
– door Wende Snijders (2006)

Keuzes durven maken

Jaren geleden heb ik de keuze gemaakt om de readingopleiding te gaan doen bij Intuïtief Traject in Nijmegen. Ik herinner het me als de dag van gisteren.

Ik was namelijk ontzettend boos. Boos omdat ik niet deed wat ik werkelijk wilde. Maar wel stond ik steeds klaar voor de ander, waarbij ik mezelf opzij zette. Daardoor was ik boos op mezelf. Ken je dat?

Kennelijk had ik het boos worden nodig om daarna pas te doen wat ik écht wil: voor mezelf kiezen, die readingopleiding volgen. En díe keuze leidde vervolgens weer tot een andere belangrijke keuze die ik toen nog niet aan zag komen: ik begon mijn eigen atelier voor inzicht en intuïtie.

Wat ik wil zeggen is dat het belangrijk is om stappen te zetten en keuzes te maken en zodoende te beginnen met iets. Gaandeweg leer je en vind je wat belangrijk voor je is. In beweging komen dus.

Keuzes maken is belangrijk, maar ook lastig. Je kunt vragen tegenkomen: mag ik het mezelf gunnen? Wat als ik de ‘verkeerde’ keuze maak? Wat vinden ‘de anderen’ ervan? En je kunt uitwegen bedenken: ik heb het te druk, het komt nu niet goed uit, ik kan dat tóch niet enz.

Wil jij graag doen wat je écht wilt en wil je inzicht krijgen in wat je daarbij nodig hebt?

Ik wandel graag een stukje mee op je pad waarin je helder krijgt welke volgende stap voor jou klopt.

Vier SoulCollage® workshops

Ontspannen een ochtend knippen en plakken onder het genot van een kopje koffie om zin te geven. Zin geven door de kaart te laten spreken en jouw wijsheid te ontdekken. Ik begeleid je om dit proces op een creatieve en intuïtieve manier te kunnen doen.

Wijsheid die richting geeft of je zelfs een stukje verder op je pad brengt.

Soms is het beeld even onduidelijk waar je staat of waar je heen wilt en is een inzicht welkom. Laat je verrassen door je hart te laten spreken.

Ik verzorg in de komende maanden vier workshops:
– Vrijdagochtend 28 september 2018
– Vrijdagochtend 26 oktober
– Vrijdagochtend 30 november
– Vrijdagochtend 21 december

Afhankelijk van je wensen en ervaring kan ik de workshops doen met een specifiek thema.

Investering: € 45,00 incl. BTW, materialen en koffie

Lokatie: Fahrenheitstraat 53 Nijmegen

Tijd: 10.00u-13.00u

voor meer info: kijk in menu bij SoulCollage® Workshop

Voor aanmelden: Contact en info

Groetjes,

Catharina

 

Info-avonden over PRI

Heb je interesse om (kostenloos) proefcliënt te zijn in mijn beginnende praktijk van Past Reality Integration? Bezoek dan vrijblijvend één van mijn informatieavonden. Ik leg dan uit wat Past Reality Integration is, wat je van mij kan verwachten, en ik luister graag naar je wensen.

Heb je een plekje vrij in je agenda? Kom dan op één van de volgende avonden:

  • donderdag 27 september
  • donderdag 25 oktober
  • donderdag 22 november
  • donderdag 20 december

Tijd: 20:00 – 21:00
Inloop met koffie vanaf 19:45
Plaats: Fransestraat 29 6524 HS Nijmegen

Ik heb graag dat je je tevoren aanmeldt via contact.

En: lees meer over Past Reality Integration.

Een jaar Intuïtief Traject

Mijn droom leven, dat is wat ik wil. Ik probeer dat te realiseren door trouw te zijn aan mezelf. Dat is gemakkelijk gezegd, maar mijn intuïtie helpt me. Ik blijf me verwonderen over wat het leven allemaal in zich heeft en wat je eruit kan halen. Bijvoorbeeld: het stuur in eigen hand nemen en zelf je koers bepalen.

Ik deed dat door een aantal opleidingen te volgen bij Intuïtief Traject in Nijmegen. Wat een koers! Want nu ben ik daar al een jaar lang leraar.

Het is een eer dit werk te mogen doen en ik voel me er zeer op mijn plek. Ik geniet ervan om mensen te begeleiden bij hun intuïtieve ontwikkeling en merk dat ik daar steeds meer mijn eigen stijl in vind.

Het is een ideale combi met mijn InzichtPresent-praktijk. Een mooi cadeau. Ik besef nu dat ik mijn droom al aan het leven ben!

Meer lezen over Intuïtief Traject? Zelf een cursus volgen?
Of een gratis healing ontvangen op vrijdagavond 17 november?
www.intuitieftraject.nl

 

Nieuwsbrief: abonneer je!

Ik heb de stoute schoenen aangetrokken door een nieuwsbrief te starten die ik ongeveer eens in de twee maanden wil verzenden aan alle mensen die meer willen leven vanuit hun hart.

Over mijn ontwikkelatelier voor inzicht en intuïtie, dus.

Wil je deze nieuwsbrief ontvangen? Geef je op via contact.

De eerste nieuwsbrief vind je al op mijn website.

Veel leesplezier, Catharina

Trigger

Tijdens het aardappelen schillen merkte ik ineens dat ik me niet fijn voelde. Waar ik eerder nog een prettig gevoel had en zin had om van alles te doen, voelde ik me nu anders. Bedrukt, geïrriteerd, moedeloos.

Maar er was geen duidelijke aanleiding. Hoe kon dit dan toch gebeuren? Wat was de aanleiding?

Lees verder

Geplaatst in PRI

Workshop vrijdag 29 juni: SoulCollage®

In een klein groepje ben je een aantal uren intuïtief en creatief bezig. Je knipt en plakt een kaart die je vervolgens in de groep leest. De kaart geeft je een verrassend inzicht over jezelf, waardoor je helder krijgt wat jouw volgende stap is.

Je krijgt ook informatie over SoulCollage® zoals: werkwijze, groepen, bronkaarten enz. Heb je al ervaring met SoulCollage, dan kunnen we samen een thema kiezen.

Duur van de workshop is 4 uur inclusief materialen en eenvoudige lunch.

Tijd: Vrijdag 29 juni van 10.00-14.00

Plaats: Pastoor Nevestraat 3 6525 SP Nijmegen

Investering € 60.00

Zie ook de informatie over SoulCollage® op mijn website.

Meld je aan of vraag meer informatie via contact.

Catharina Janssen
Inzichtpresent, ontwikkelatelier voor inzicht en intuïtie 

26 mei: SoulCollage®: Vind je krachtdier

Deze workshop verzorg ik twee maal:
Zaterdag 24 maart en zaterdag 26 mei 2018

Ik gebruik de methode Metgezellen uit het concept van SoulCollage®

Door energiewerk verbeter je jouw fysieke gezondheid en ook jouw mentale en emotionele gezondheid.

Het doel van de workshop is dichter bij je eigen natuurlijke energie te komen door een dierenziel als gids te kiezen. Door de energie van dit dier te ontdekken en ervaren kom je in contact met je natuurlijke energie. Deze energie kan je helen, een inzicht geven of als leidraad dienen bij levensvragen.

De workshop begint met een inleiding, om daarna contact te maken met jouw energiepunten (chakra’s) in je lichaam door middel van een geleide meditatie en visualisatie.

Tijdens de visualisatie kies je één chakra waar je je krachtdier bij gaat vinden.

Er wordt een appèl gedaan op je verbeeldingskracht en je vertrouwen op je onderbewustzijn. Zet je verstand op nul, ontspan en laat je diepere energieën toe. Ervaar hoe je verrast wordt om jouw eigen gids in de vorm van een krachtdier te vinden.

Het is een workshop met meerdere deelnemers, maar je doet de oefening individueel, zittend op een stoel, of liggend op een matje met de ogen dicht. Ik begeleid de hele meditatie/visualisatie op een rustige aangename wijze, zodat je jezelf kunt ontspannen en concentreren.

Hierna gaan we de energie voelen, delen en opschrijven, om vervolgens een of meerdere afbeeldingen te zoeken die je op de SoulCollagekaart plakt.

Als laatste gaan we de kaart lezen in een klein groepje.

De workshop duurt 4 uur en is inclusief materialen/koffie/thee/lekkers (zelf lunch meenemen)

Duur van de workshop is 4 uur inclusief materialen/koffie/thee/lekkers (neem zelf je lunch mee).

Tijd: 11.00-15.00

Plaats: Fransestraat 29 6524 HS Nijmegen

Investering € 60.00

Zie ook de informatie over SoulCollage® op mijn website.

Meld je aan of vraag meer informatie via contact.

Catharina Janssen
Inzichtpresent, ontwikkelatelier voor inzicht en intuïtie Nijmegen

 

28 april: SoulCollage® Introductieworkshop

Zaterdag 28 april 2018

In deze workshop ben je een aantal uren niet in je hoofd, maar intuïtief en creatief bezig in een klein groepje. Je krijgt bovendien uitgebreide informatie over SoulCollage® zoals: werkwijze, groepen, bronkaarten enz.

Deze workshop voldoet aan de eisen die de facilitatortraining stelt.

Lees verder