SoulCollage®-workshop zondag 8 december

Heb je een vraag waar je graag antwoord op wilt en hou je van collages maken? Van ontspannen en creatief bezig zijn? Dan is SoulCollage® vast iets voor jou. SoulCollage® is een bijzondere en helende methode door een kleine collage te maken op een stuk karton van 13×20 cm. Je maakt een waar kunstwerkje waar je geen artistiek talent voor nodig hebt. Je maakt deze collage door je intuïtie te volgen. Daarna ga je je zelfgemaakte kaart lezen. Zoals gezegd; iedereen kan het en je bent lekker even uit je hoofd. Doordat je intuïtief te werk gaat, boor je een onbewust stuk aan in jezelf. Welk stuk precies wordt tijdens het lezen van de kaart duidelijk. Het lezen doen we in een klein groepje aan de hand van 5 vooraf geformuleerde vragen. Als je je hart opent heb je grote kans dat de kaart jou een verrassend inzicht geeft en dat je antwoord krijgt op je vraag. Ik begeleid de workshop van het begin tot het eind

Heb je zin in een momentje voor jezelf zo tussen Sint en Kerst? Kom dan naar de SoulCollage®-workshop  en neem andere geïnteresseerden mee dan krijg je reductie op de prijs. Kijk bij SoulCollage voor meer informatie; meld je aan via contact. Bellen of mailen naar mij kan natuurlijk ook.

Ik zie je graag 8 december!

Warme groet, Catharina

Intuïtief gevonden afbeeldingen knippen en plakken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om de beurt heb je de rol van kaartlezer, vragensteller, schrijver of observator.

Neem de kaarten die je gemaakt hebt mee naar huis.

Leven naar je hart

Ik word erg blij van het nieuwe tv-programma “Dennis en de vrije geesten”.

Dennis van der Geest bezoekt markante mensen die op hun eigen wijze leven en wonen. Vaak dichtbij de natuur met oog voor soberheid, vrijheid en duurzaamheid. Deze mensen willen niet meedoen aan de rollercoaster en willen niet leven ‘zoals het hoort’. Ze willen leven vanuit hun hart. Dennis schildert hen niet af als mensen aan de rand van de samenleving maar als moedige pioniers, waarvan wij, ‘gewone mensen’, kunnen leren. Ik zei al: hier word ik blij van; deze mensen volgen hun hart. Dat zet mij ook aan het denken. In hoeverre volg ik nu mijn hart?

Ik wil ook gewoon lekker leven. Hoe ziet dat er dan uit?

Als ik eerlijk ben heb ik precies, of bijna precies, het leven dat ik wens. Het gekke is dat ik mij er amper toestemming voor geef. Ik denk alsmaar:  “het moet anders, het moet meer, mijn praktijk moet groter, ik moet beter.”

Maar hoe? Ik wil de perfectionismecoachopleiding gaan doen,  maar dat plan gaat hoogstwaarschijnlijk niet door. Dat is al de tweede opleiding die ik wil gaan doen die niet doorgaat. Wat betekent dat? Welk inzicht kan ik hieruit halen?

Ik merk dat ik het heel moeilijk vind om mezelf toe te staan om mezelf en wat ik doe genoeg te laten zijn. Voor de duidelijkheid; ik ben gelukkig met mijn leven zoals ik dat nu heb; ik heb veel tijd voor de opvoeding van mijn kinderen, veel tijd voor mijn vriend, veel tijd voor mezelf, veel tijd om rustig boodschappen te doen, te koken, veel tijd voor persoonlijke ontwikkeling, tijd om te wandelen, tijd om naar de markt te gaan, tijd om te lezen of creatief bezig te zijn. Allemaal zo fijn dat ik hier voldoende aandacht aan kan schenken! Maar ergens is er dus constant dat stemmetje dat zegt dat het niet genoeg is, dat het méér moet en dat dit luxe leven niet mag. Dat legt een druk op mij.

Ik besef opeens: “hoe kan ik nou met deze druk, die ik mezelf opleg, een perfectionismecoach worden? Zo ben ik toch een slecht voorbeeld?”

Is dát dan het inzicht dat ik eruit kan halen?

SoulCollage®-workshop vrijdag 1 nov.

Vrijdag 1 november verzorg ik weer een SoulCollage-workshop. Voor als je zin hebt om naar binnen te keren. Laat het buiten maar waaien.

Je knipt en plakt de afbeeldingen op je kaart.

Ontspannen en rustig, onder het genot van een drankje, op intuïtieve wijze je afbeeldingen zoeken, knippen en plakken en voelen wanneer de kaart klopt voor jou. Dat is wat we in het eerste gedeelte van de workshop doen.  In het tweede gedeelte ga je de kaart lezen in een klein groepje en kun je je laten verrassen door wat de kaart die je zelf hebt gemaakt je vertelt. Ik begeleid de workshop van het begin tot het eind.

Telkens weer verwonder ik me over de kracht van deze zachte methode die je brengt bij wie je in wezen bent en die jou laat zien wat voor jou op dit moment belangrijk is; met heel vaak een prachtig inzicht als resultaat.

Dit is wat deelnemers erover schreven:

Om de beurt heb je de rol van kaartlezer, vragensteller, schrijver of observator.

“Ik heb de workshop van Catharina ervaren als een cadeautje! Er was ruimschoots “Karin-tijd” (ik ben gezien). Door de rust die Catharina uitstraalde en creëerde was er ruimte en veiligheid om mijn zelfgemaakte zielenkaart(en) te delen in de kleine groep. Dit voelde héél bijzonder”. – Karin van Osch

“SoulCollage was een echte ontdekking; met het maken van collages en de vragen heb ik mooie inzichten over mezelf opgedaan. Op een rustige, duidelijke en liefdevolle manier leidde Catharina ons door de verschillende onderdelen van de cursus. Een echte aanrader!” – Anneke Reintjes

Wil je het zelf ervaren? Voel je welkom in Nijmegen!

Investering €35,00 inclusief materialen. Als je met meer personen komt krijg je korting.

Lees eventueel de beschrijving en fotoimpressie; en meld je aan als je wilt komen.

Een kleurrijke herfst en graag tot ziens!

Hartelijke groet,

Catharina

Ik sta in de Heistal!

De ontwikkeling van mijn ontwikkelatelier gaat prima – nu nog mensen die zich in mijn ontwikkelatelier willen ontwikkelen. Dus ontwikkelde ik een plan om in de Heistal te komen – daar wil je staan als ontwikkelatelierontwikkelaar.

Nee maar serieus: wijkbladredacteur Fred uit het Broek kwam mij interviewen en schreef een artikeltje waar ik heel tevreden over ben. Terwijl het voor hem best een uitdaging was om te schrijven over iets dat zo weinig tastbaar is als mijn intuïtiewerk. Maar hij kreeg het voor elkaar.

Dankjewel Fred!

SoulCollage® workshop 14 september 2019

Deze zaterdag verzorg ik een SoulCollage®-workshop voor als je zin hebt om naar binnen te keren.

Ontspannen en rustig, onder het genot van een drankje, op intuïtieve wijze je afbeeldingen zoeken, knippen en plakken en voelen wanneer de kaart klopt voor jou. Dat is wat we in het eerste gedeelte van de workshop doen.  In het tweede gedeelte ga je de kaart lezen in een klein groepje en kun je je laten verrassen door wat de kaart die je zelf hebt gemaakt je vertelt. Ik begeleid de workshop van het begin tot het eind.

Telkens weer verwonder ik me over de kracht van deze zachte methode die je brengt bij wie je in wezen bent en laat je zien wat voor jou op dit moment belangrijk is; met heel vaak een prachtig inzicht als resultaat.

Dit is wat een deelnemer erover schreef:

“Ik heb de workshop van Catharina ervaren als een cadeautje! Er was ruimschoots “Karin-tijd” (ik ben gezien). Door de rust die Catharina uitstraalde en creëerde was er ruimte en veiligheid om mijn zelfgemaakte zielenkaart(en) te delen in de kleine groep. Dit voelde héél bijzonder”.
Karin van Osch

Wil je het zelf ervaren? Voel je welkom in Nijmegen!

Investering €35,00 inclusief materialen. Als je met meer personen komt krijg je korting.

Voor meer informatie over mij en voor vragen en aanmelden.

Hartelijke groet, Catharina

Zondag 6 oktober basisworkshop SoulCollage(R)

Deze basisworkshop SoulCollage(R) wordt georganiseerd door Intuïtief Traject, de school voor intuïtieve ontwikkeling in Nijmegen, waar ik, Catharina Janssen naast workshops ook lessen verzorg. Ik verzorg en begeleid deze workshop van het begin tot het eind. Klik voor meer informatie in de menubalk bij SoulCollage (R)

Iedereen is welkom om deze SoulCollage-workshop te komen doen. Je hoeft geen lessen te volgen bij Intuïtief Traject. Wel een mooie gelegenheid om de sfeer van deze prachtige school te proeven.

Voor informatie en aanmelden van deze workshop: Intuitief Traject

Voel je welkom om een speciale zondagochtend te beleven, met even echt aandacht voor jezelf.

Hartelijke groet, Catharina

Agenda 2e helft 2019

SoulCollage® workshops 10.30-13.30 Nijmegen
Woensdag 28 augustus
Zaterdag 14 september
Zondag 6 oktober
Vrijdag 1 november
Zondag 8 december

Informatieavonden over reading en healing, coaching op maat en kennismaken met Catharina 20.00-21.00 Nijmegen
Maandag 26 augustus
Dinsdag 24 september
Woensdag 30 oktober = verzet naar maandag 4 november
Donderdag 28 november
Vrijdag 20 december

Meld je aan via contact.

Perfectionismecoaching

Gisteren te horen gekregen dat ik ben aangenomen voor de opleiding tot perfectionismecoach, yes! 15 november start ik, ik kan niet wachten!

Vier maanden geleden zag ik een artikel in de krant over perfectie.
Ik was meteen geraakt door dit artikel omdat ik perfectionisme een boeiend onderwerp vind en het gevoel heb dat het perfect 🙂 past bij mij en in mijn praktijk voor inzicht en intuïtie.

In Nederland is ‘perfect’ of ‘perfectie’ een positief woord. Bijvoorbeeld: “Perfecte vakantie gehad!”. Of: “als je perfectie nastreeft dan doe je je best en bereik je ook wat; daar is niks mis mee”.

Perfectie wordt pas een probleem als alles draait om moeten; je moet presteren, of je wilt of niet, er is weinig ruimte voor ontspanning. En zoals perfectionismecoach Ruud Hooiveld zegt:
“Elke fout is dan gekoppeld aan je identiteit; je máákt geen fout, je bént de fout.”
Perfectionisme gaat vooral over faalangst, laag zelfbeeld, moeilijk nee durven zeggen, de controle willen houden en het idee hebben dat het altijd beter moet. Heel vermoeiend. Perfectionisme is direct verbonden met burn-out.

Marcel Hendrickx, ontwikkelaar van de OCP-methode (Ontwikkelingsgericht Coachen van Perfectionisme) zei in het artikel nog meer dat mij raakte: “leven met perfectionisme is als leven in een voortdurende kramptoestand, er is geen innerlijke rust, we lijken steeds kwaad op onszelf te zijn en ervaren voortdurend stress. Lief zijn voor jezelf is nu eenmaal lastig voor een perfectionist; dat ‘verdienen we immers niet’”.

De aanpak, een positiever denkpatroon aanwennen en milder voor je zelf zijn, lijkt mij de juiste strategie. Daar kun je ook gemakkelijk zelf mee beginnen.

Ik verwacht veel te leren tijdens deze opleiding en heb zin om je te helpen om je van je ‘patroon van perfectionisme’ te bevrijden, het niet door te geven aan je kinderen en meer te kunnen genieten van het leven.

Ik ga de komende tijd in mijn blogjes meer vertellen over perfectionisme en burn-out. Ben je geïnteresseerd? Blijf me volgen via inzichtpresent.nl  en/of meld je aan voor mijn nieuwsbrief, dan krijg je alle blogjes en nieuwtjes automatisch toegestuurd.

Veel leesplezier!

Catharina

Is het genoeg? Ben ik genoeg?

Hou je van doordenkertjes? Even je grijze hersencellen flink laten werken, je vastbijten in iets en dan beseffen: yes, ik snap het! Heerlijk toch? Vooral voor je ego.
Dit blogje vraagt niet om te doordénken maar om te doorvoelen, met een wezenlijk inzicht nadien. Nog lekkerder (vind ik).
Ik denk weleens dat ik verslaafd ben aan het krijgen van nieuwe inzichten; groeien, jezelf ontwikkelen, ervaren, beleven, het hoort er allemaal bij en ik vind het heerlijk. Ik kan er niet genoeg van krijgen. Ik heb mazzel dat het mijn werk is en ik me erin kan uitleven😊.

Maar… een valkuil daarbij is dat ik de neiging heb mezelf alsmaar te willen veranderen.
De vragen die dan opkomen zijn: “is het ooit genoeg?”, “wanneer is het genoeg?” en vooral “ben ík genoeg”? Een typisch symptoom van perfectionisme; de lat steeds hoger of verder weg leggen; erg vermoeiend!
Ergens in mijn kindertijd heb ik besloten te geloven dat ik niet voldoe, dat ik niet genoeg ben, dat ik niet oké ben…

Om tóch bestaansrecht te voelen ( want dat is wat ik wil) ga ik dan bijvoorbeeld extra mijn best doen, doe ik aardig naar iedereen en drink ik nóg een wijntje of biertje om mijn gevoelens van niet oké zijn níet te hoeven voelen…
Voor mij is het lastig om te voelen dat het genoeg is wat ik doe en dat ik oké ben zoals ik ben.

Ik wil dat wél graag. Want dan zou ik me rustiger en bestemder voelen, meer gemak ervaren, zou ik mezelf niet hoeven overschreeuwen en zou ik beter kunnen luisteren.

Hoe dan?
Volgens mij door te voelen. Voelen wat er gebeurt als ik mijn best níet doe, voelen wat er gebeurt als ik mijn mening geef en voelen wat er gebeurt als ik dat biertje laat staan. Voelen, voelen, voelen dus.
En dan ervaren óf ik er nog wel bij hoor, of ze me nog wel aardig vinden en vooral of ik mezélf genoeg vind?
Pff…

En jij? Ga je de uitdaging mee aan?
Lees bijvoorbeeld mijn blogje over perfectionismecoaching

Zomercursus Vrouw en energie

Vrouw en energie: een bijzondere cursus waarin alle ruimte wordt geboden voor jou eigenheid, weten en helderheid als vrouw, waardoor er een nog groter ‘ja’ ontstaat naar wie jij bent.

Deze turbocursus van een week gaf ik deze zomer, samen met mijn collega Marion Heijmans.

Al tijdens de voorbereiding, in de week vóór de cursus, word ik me bewust van mijn kracht en kwetsbaarheid als vrouw. De kwetsbaarheid uit zich in onzekerheid en faalangst, de kracht in het feit dat ik een manier vind om ermee om te gaan.

Als de cursus dan eindelijk begint en de vrouwen zich hebben voorgesteld gaan we ‘instromen’, maken een ‘vrouwelijke gronding’ en stromen ‘powerhouse-energie’: we maken contact met onze eigen krachtcentrale, die al in ons aanwezig is om de simpele reden dat we vrouw zijn. Powerhouse-energie is creërend en helend.
Ik merk dat ik niet dagelijks stil sta bij het feit dat ik vrouw ben en wat het vrouw-zijn met me doet. En dat blijken meer vrouwen zo te ervaren. Deze week is dat anders: we belichten het vrouw-zijn van veel kanten, we ervaren en we voelen! Met vrouwen onder elkaar en met het thema vrouw-zijn krijgt deze cursus iets intiems. Ik word geraakt door de vrouwelijke zachtheid die deze groep uitstraalt; een fijne en ook fragiele energie.

Nu besef ik dat ik oude berichten van mijn vader en moeder die te maken hebben met vrouw-zijn voor een groot deel achter me heb gelaten; dat ik inmiddels mijn eigen pad kies en de dingen doe die voor mij belangrijk zijn. Het moeder-zijn omvat een groot deel van mijn vrouw-zijn, en daarnaast ook partner-zijn van een man die mijn vrouw-zijn heel goed ziet en erg waardeert. De oervrouw in mezelf voel ik het meest als ik buiten in de natuur bramen pluk en appels raap, om er vervolgens in mijn keukentje, met opgestoken haar en sensueel zomerschortje, jam en appeltaart van te maken. Het bij elkaar sprokkelen van eten, het creërende en het voedende; je ermee vullen, delen en groeien. Voor mij de essentie. 

Dank, mooie vrouwen!