Online Informatieavond donderdag 16 april 2020

Donderdag 16 april van 20.00-21.00 is er weer een informatieavond waarin je kunt horen wat je bij mij kunt halen als je op zoek bent naar inzichten. Wil je erbij zijn, dan kan dat in de digitale ruimte vanuit je eigen huis. Met een vrijblijvende healing of reading. Lees meer…

Koudwatervrees voor online lessen en workshops ineens weg

Toen half maart besloten werd dat de scholen moesten sluiten dacht ik: ”dat was het voorlopig voor mij, wat betreft lesgeven”. Maar niks was minder waar.
De eigenaren van Intuïtief Traject, de school waar ik lesgeef in Nijmegen, zijn erg daadkrachtig en creatief: Online lesgeven in de digitale lesruimte is wat we gaan doen.
Wel spannend de eerste keer, maar ik was er blij mee en ik vond het leuk te ervaren dat de cursisten ook blij zijn met deze oplossing.
De meditaties die ik begeleid zijn natuurlijk op afstand goed te doen. De oefeningen kunnen cursisten in zichzelf doen en het samen uitwisselen van de ervaring kan in de “break-out rooms”, waar ik koppels apart zet, zodat ze kunnen praten zonder dat de rest ze hoort. Gezellig ook nog. We missen alleen de fysieke massages ?

Bij de cursus Healing 1 die ik deze periode ook gaf, was het even de vraag of de cursisten op afstand zouden kunnen en willen healen. Voor mij betekent dat: op afstand de healingen overzien. Wat betekent: op afstand voelen wat er gebeurt. Heel bijzonder, maar het kan!
Even voor de duidelijkheid: een healing doe je meestal bij iemand anders. De healer helpt de “healee” met het loslaten van energie uit zijn of haar systeem, zodat de healee ruimte kan maken voor nieuwe energie. De healee doet dat vooral zelf, terwijl de healer erbij helpt.
Een beetje vaag misschien, maar het werkt! Normaal gesproken doen we de healing in een fysieke ruimte met de verschillende healing-koppels bij elkaar.
Nu doen we hetzelfde maar dan op afstand. De aandacht en energie wordt gericht vanuit de healer naar de healee. Er kan dus fysiek wel 5 kilometer tussen zitten of zelfs 1000! Hoe mooi, dat energie overal doorheen kan en toch voelbaar blijft. Het vereist wel afstemming qua bewustzijn. En dat is nou juist wat de cursisten leren tijdens cursussen bij Intuïtief Traject.

Tussendoor heb ik ook nog een reading op afstand gedaan. Ook dat vond ik erg prettig.

Nu nog online-SoulCollage®workshops geven! Donderdag 23 april is de eerste; “Vind je Krachtdier” en wellicht niet de laatste. Ik ben benieuwd. Ik laat me weer verrassen. Jij ook? Het wordt vast ook weer een warm bad ?

Lieve groet,

Catharina

Online workshop “Vind je krachtdier” Do 23 april 19.30-22.00

Tijdens deze workshop ga je kennismaken met energiewerk, je gaat je krachtdier vinden en maakt er een tastbare SoulCollage®kaart van.

Door energiewerk verbeter je je fysieke gezondheid en ook je mentale en emotionele gezondheid.
Het doel van de workshop is dichter bij je eigen natuurlijke energie te komen door een dierenziel als gids te kiezen. Door de energie van dit dier te ontdekken en ervaren kom je in contact met je natuurlijke energie. Deze energie kan je helen, een inzicht geven of als leidraad dienen bij levensvragen.

We beginnen deze online workshop met een inleiding om daarna contact te maken met je energiepunten (chakra’s) in je lichaam door middel van een geleide meditatie en visualisatie. Je doet het dus thuis in je vertrouwde omgeving.
Tijdens de visualisatie kies je één chakra waar je je krachtdier bij gaat vinden.
Er wordt een appèl gedaan op je verbeeldingskracht en je vertrouwen op je onderbewustzijn. Zet je verstand op nul, ontspan en laat je diepere energieën toe. Ervaar hoe je verrast wordt om jouw gids in de vorm van een krachtdier te vinden.

Daarna zoek je een of meerdere afbeeldingen die je op de SoulCollage®kaart plakt.

Het is een workshop met meerdere deelnemers, maar je doet de oefening individueel, zittend op een stoel, of liggend op een matje met de ogen dicht. Ik begeleid de hele meditatie/visualisatie op een rustige aangename wijze, zodat je jezelf kunt ontspannen en concentreren. Ik gebruik de methode ‘metgezellen’ uit het concept van SoulCollage®.

De workshop verloopt online en je investering bedraagt € 35,00
Je krijgt van mij gratis toegestuurd:
1) Een Zoommeeting-link zodat je vanuit thuis (of waar dan ook) kunt deelnemen.
2) Twee kartonnetjes met hoesjes om je kaart te maken.
3) En twee edities van National Geographic voor bruikbare afbeeldingen.

Voor aanmelden of meer info

Graag tot donderdag de 23e!

Hartelijke groet,
Catharina

Dansen op het ritme van je ziel

Als je danst op het ritme van je ziel, dan zou je…

… rusten als je moe bent, doen wat je doen wilt, luisteren naar je wijsheid, lief hebben als je liefde voelt, voor jezelf opkomen als dat nodig is; je zou vrij zijn van je vaste overtuigingen, je zou jezelf toestaan, gewoon omdat jij iets wilt; en je zou emoties voelen als uiting van jezelf. De ruimte die dan vrijkomt zou je nemen… om te dansen op het ritme van je ziel.

In hoeverre dans jij op het ritme van je ziel?

Weinig? Misschien kan ik je helpen: ga eerst even stil staan.

Je bent onbewust vaak met van alles bezig; je wordt opgeslokt door de dingen van de dag. Je wordt geleefd, je bent niet trouw aan je zelf, je staat ver van jezelf af; te ver.

Maar als je stil gaat staan en ruimte geeft aan wat er is en aan wat er in je leeft, ga je voelen. En dat voelen is nodig, maar lastig. Het voelen van je eigen emotie is lastig, maar ook de emotie van de ander voelen is lastig.

De kunst is de emotie toe te laten. Als die wordt gehoord, gezien of gevoeld, verdwijnt ze weer snel. Zie het voor je als een golf, die opkomt, zijn hoogtepunt bereikt en weer afzwakt. Zo’n emotie duurt dan nooit lang. Ze heeft alleen je aandacht nodig.

Emoties maken ons voelbaar. Door jezelf te voelen, voel je je ritme en als je je ritme voelt kun je dansen…

Het bewustworden, het ruimte geven aan dat wat er is: dáár begint het mee.

Ben jij je al een heel eind bewust van wat er is, maar vind je het moeilijk om je emoties te voelen? Ik help je graag bij het vinden van het ritme van je ziel. Zodat je erop kan dansen.

Oei ik groei

Een inzicht krijgen, het gevoel hebben dat het kwartje valt, is meestal prettig.

Maar het proces dat eraan vooraf gaat voelt minder fijn. Toch heb je dat nodig om tot dat inzicht te komen.

Het is de fase waarin je je onrustig voelt. Je slaapt slechter, je eet anders, je gaat anders met mensen om en je voelt weerstand; kortom alles staat een beetje op z’n kop. Je lichaam weet al wel dat je in een groeispurt zit, maar jij nog niet.

De fase die hier weer aan vooraf gaat is de fase van bewustwording. Je hebt jezelf vragen gesteld, je hebt gekeken naar hoe jij de dingen doet en je hebt bewust of onbewust tegen jezelf gezegd dat je het anders wilt gaan doen. Alleen weet je nu nog niet hoe.

Dan komt die onrust.

De valkuil is dan dat je in gevecht gaat met jezelf. Je voelt je niet lekker en dat gevoel wil je weg hebben en liefst nu. Je gaat nadenken. “Wat is er aan de hand? Hoe kom ik hier vanaf?” Misschien ga je jezelf ook op de kop zitten. “Dat heb ik weer! Wanneer wordt het nou eindelijk eens beter? Het lukt me niet!”

Je denkt dat je er niet uitkomt. Je voelt je ver van een inzicht af zitten – terwijl je er eigenlijk heel dichtbij bent.

Wat op zo’n moment helpt is te beseffen dat je aan het groeien bent. Je zit in een overgangssituatie. Juist nu is het van belang dat je mild naar jezelf bent. Heb compassie met jezelf. Doe prettige dingen voor jezelf; maak een mooie wandeling of neem een lekker bad. Waardeer je lichaam, vecht er niet tegen, zit jezelf niet op de kop, vergeef jezelf en vertrouw erop dat het langzaam overgaat.

Als je ruimte kunt geven aan wat er in je omgaat, aan wat er nu is, dan komt het inzicht vanzelf.

Oei – ik bloei!

SoulCollage® werkt!

Wat was het weer heerlijk om SoulCollage-workshops te doen in januari.

Eerst met een klein groepje, aan huis. Dan ben ik echt deelgenoot van dat proces. Het is dan fijn om elkaars inzichten te delen en te herkennen. Ik voelde me weer dankbaar dat ik bij dit proces aanwezig mag zijn.

Vrouwenjaar

De kunstwerkjes die de vrouwen gemaakt hebben.

In een grotere groep is het een ander verhaal: bij de opleiding ‘vrouwenjaar’ bij Intuïtief Traject verzorgde ik een workshop voor een groep van twaalf mensen. Dan ben ik meer supervisor. Ik zie dan de verschillende groepjes bezig en merk dat ze het heel verrassend en waardevol vinden. Hun opdracht was eerst contact te maken met hun verlangen iets te leren over hun vrouw-zijn. Vervolgens maakten ze ieder hun kaart; en bij het lezen daarvan kwamen ze tot een dieper inzicht over wát ze wilden leren in dit vrouwenjaar. Ik wens deze mooie vrouwen een prachtig vervolg van hun vrouwenjaar toe. Dat gaat zeker lukken met Marjet en Joke als leraren.

 

Meer SoulCollage?

Op 20 februari verzorg ik een workshop ‘Uit je hoofd – in je hart’, en op 14 maart hebben we als thema ‘Ervaar je wijsheid, groei in wie je bent.’ Welkom!

Uit je hoofd – in je hart 20 februari 19.30-22.00

Intuïtief gevonden afbeeldingen knippen en plakken

Heb je zin in een avondje uit je hoofd en in je hart? Je hart laten spreken en je intuïtie aanboren? Gezellig en ontspannen onder het genot van een kopje koffie?

Ja? Doe dan mee en ontdek de zachte maar krachtige methode van SoulCollage®. Een avond om jezelf te helen.

Je gaat met een verrassend inzicht naar huis en je neemt een ongetwijfeld prachtig kunstwerkje mee.

“SoulCollage® was een echte ontdekking;
met het maken van collages en de vragen heb ik mooie inzichten over mezelf opgedaan. Op een rustige, duidelijke en liefdevolle manier leidde Catharina ons door de verschillende onderdelen van de cursus. En echte aanrader!” Anneke Reintjes

Iedereen kan het. Je hebt geen specifiek talent nodig. Leuk als je erbij bent!

Voor meer informatie: SoulCollage
Voor aanmelden:Contact, tarieven en aanmelden

Ik zie je graag de 20e in Nijmegen!

Hartelijke groet,
Catharina

Workshop SoulCollage® zaterdag 18 januari

Intuïtief afbeeldingen plakken en knippen

Je bent deze zaterdagochtend onder het genot van een drankje, creatief en intuïtief bezig om je eigen wijsheid te ervaren en te groeien in wie je bent.

Je begint deze workshop met intuïtief uitzoeken, knippen en plakken van afbeeldingen; je maakt je eigen kunstwerkje in de vorm van een collagekaart. Je hebt er geen artistiek  of ander talent voor nodig.
Daarna lees je de zelfgemaakte kaart aan de hand van vijf vragen in een klein groepje.

Je laten verrassen wat de zelfgemaakte kaart je vertelt

Het resultaat is een vaak verrassend inzicht over jezelf. Even uit je hoofd en in je hart.

Ik begeleid je de hele workshop.

Meld je aan via contact of kijk voor meer info in de menubalk.

Gezellig als je erbij bent in Nijmegen van 10.00 -13.00!

Hartelijke groet,
Catharina

SoulCollage®-workshop zondag 8 december

Heb je een vraag waar je graag antwoord op wilt en hou je van collages maken? Van ontspannen en creatief bezig zijn? Dan is SoulCollage® vast iets voor jou. SoulCollage® is een bijzondere en helende methode door een kleine collage te maken op een stuk karton van 13×20 cm. Je maakt een waar kunstwerkje waar je geen artistiek talent voor nodig hebt. Je maakt deze collage door je intuïtie te volgen. Daarna ga je je zelfgemaakte kaart lezen. Zoals gezegd; iedereen kan het en je bent lekker even uit je hoofd. Doordat je intuïtief te werk gaat, boor je een onbewust stuk aan in jezelf. Welk stuk precies wordt tijdens het lezen van de kaart duidelijk. Het lezen doen we in een klein groepje aan de hand van 5 vooraf geformuleerde vragen. Als je je hart opent heb je grote kans dat de kaart jou een verrassend inzicht geeft en dat je antwoord krijgt op je vraag. Ik begeleid de workshop van het begin tot het eind

Heb je zin in een momentje voor jezelf zo tussen Sint en Kerst? Kom dan naar de SoulCollage®-workshop  en neem andere geïnteresseerden mee dan krijg je reductie op de prijs. Kijk bij SoulCollage voor meer informatie; meld je aan via contact. Bellen of mailen naar mij kan natuurlijk ook.

Ik zie je graag 8 december!

Warme groet, Catharina

Intuïtief gevonden afbeeldingen knippen en plakken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om de beurt heb je de rol van kaartlezer, vragensteller, schrijver of observator.

Neem de kaarten die je gemaakt hebt mee naar huis.

Leven naar je hart

Ik word erg blij van het nieuwe tv-programma “Dennis en de vrije geesten”.

Dennis van der Geest bezoekt markante mensen die op hun eigen wijze leven en wonen. Vaak dichtbij de natuur met oog voor soberheid, vrijheid en duurzaamheid. Deze mensen willen niet meedoen aan de rollercoaster en willen niet leven ‘zoals het hoort’. Ze willen leven vanuit hun hart. Dennis schildert hen niet af als mensen aan de rand van de samenleving maar als moedige pioniers, waarvan wij, ‘gewone mensen’, kunnen leren. Ik zei al: hier word ik blij van; deze mensen volgen hun hart. Dat zet mij ook aan het denken. In hoeverre volg ik nu mijn hart?

Ik wil ook gewoon lekker leven. Hoe ziet dat er dan uit?

Als ik eerlijk ben heb ik precies, of bijna precies, het leven dat ik wens. Het gekke is dat ik mij er amper toestemming voor geef. Ik denk alsmaar:  “het moet anders, het moet meer, mijn praktijk moet groter, ik moet beter.”

Maar hoe? Ik wil de perfectionismecoachopleiding gaan doen,  maar dat plan gaat hoogstwaarschijnlijk niet door. Dat is al de tweede opleiding die ik wil gaan doen die niet doorgaat. Wat betekent dat? Welk inzicht kan ik hieruit halen?

Ik merk dat ik het heel moeilijk vind om mezelf toe te staan om mezelf en wat ik doe genoeg te laten zijn. Voor de duidelijkheid; ik ben gelukkig met mijn leven zoals ik dat nu heb; ik heb veel tijd voor de opvoeding van mijn kinderen, veel tijd voor mijn vriend, veel tijd voor mezelf, veel tijd om rustig boodschappen te doen, te koken, veel tijd voor persoonlijke ontwikkeling, tijd om te wandelen, tijd om naar de markt te gaan, tijd om te lezen of creatief bezig te zijn. Allemaal zo fijn dat ik hier voldoende aandacht aan kan schenken! Maar ergens is er dus constant dat stemmetje dat zegt dat het niet genoeg is, dat het méér moet en dat dit luxe leven niet mag. Dat legt een druk op mij.

Ik besef opeens: “hoe kan ik nou met deze druk, die ik mezelf opleg, een perfectionismecoach worden? Zo ben ik toch een slecht voorbeeld?”

Is dát dan het inzicht dat ik eruit kan halen?