Dansen op het ritme van je ziel

Als je danst op het ritme van je ziel, dan zou je…

… rusten als je moe bent, doen wat je doen wilt, luisteren naar je wijsheid, lief hebben als je liefde voelt, voor jezelf opkomen als dat nodig is; je zou vrij zijn van je vaste overtuigingen, je zou jezelf toestaan, gewoon omdat jij iets wilt; en je zou emoties voelen als uiting van jezelf. De ruimte die dan vrijkomt zou je nemen… om te dansen op het ritme van je ziel.

In hoeverre dans jij op het ritme van je ziel?

Weinig? Misschien kan ik je helpen: ga eerst even stil staan.

Je bent onbewust vaak met van alles bezig; je wordt opgeslokt door de dingen van de dag. Je wordt geleefd, je bent niet trouw aan je zelf, je staat ver van jezelf af; te ver.

Maar als je stil gaat staan en ruimte geeft aan wat er is en aan wat er in je leeft, ga je voelen. En dat voelen is nodig, maar lastig. Het voelen van je eigen emotie is lastig, maar ook de emotie van de ander voelen is lastig.

De kunst is de emotie toe te laten. Als die wordt gehoord, gezien of gevoeld, verdwijnt ze weer snel. Zie het voor je als een golf, die opkomt, zijn hoogtepunt bereikt en weer afzwakt. Zo’n emotie duurt dan nooit lang. Ze heeft alleen je aandacht nodig.

Emoties maken ons voelbaar. Door jezelf te voelen, voel je je ritme en als je je ritme voelt kun je dansen…

Het bewustworden, het ruimte geven aan dat wat er is: dáár begint het mee.

Ben jij je al een heel eind bewust van wat er is, maar vind je het moeilijk om je emoties te voelen? Ik help je graag bij het vinden van het ritme van je ziel. Zodat je erop kan dansen.

Oei ik groei

Een inzicht krijgen, het gevoel hebben dat het kwartje valt, is meestal prettig.

Maar het proces dat eraan vooraf gaat voelt minder fijn. Toch heb je dat nodig om tot dat inzicht te komen.

Het is de fase waarin je je onrustig voelt. Je slaapt slechter, je eet anders, je gaat anders met mensen om en je voelt weerstand; kortom alles staat een beetje op z’n kop. Je lichaam weet al wel dat je in een groeispurt zit, maar jij nog niet.

De fase die hier weer aan vooraf gaat is de fase van bewustwording. Je hebt jezelf vragen gesteld, je hebt gekeken naar hoe jij de dingen doet en je hebt bewust of onbewust tegen jezelf gezegd dat je het anders wilt gaan doen. Alleen weet je nu nog niet hoe.

Dan komt die onrust.

De valkuil is dan dat je in gevecht gaat met jezelf. Je voelt je niet lekker en dat gevoel wil je weg hebben en liefst nu. Je gaat nadenken. “Wat is er aan de hand? Hoe kom ik hier vanaf?” Misschien ga je jezelf ook op de kop zitten. “Dat heb ik weer! Wanneer wordt het nou eindelijk eens beter? Het lukt me niet!”

Je denkt dat je er niet uitkomt. Je voelt je ver van een inzicht af zitten – terwijl je er eigenlijk heel dichtbij bent.

Wat op zo’n moment helpt is te beseffen dat je aan het groeien bent. Je zit in een overgangssituatie. Juist nu is het van belang dat je mild naar jezelf bent. Heb compassie met jezelf. Doe prettige dingen voor jezelf; maak een mooie wandeling of neem een lekker bad. Waardeer je lichaam, vecht er niet tegen, zit jezelf niet op de kop, vergeef jezelf en vertrouw erop dat het langzaam overgaat.

Als je ruimte kunt geven aan wat er in je omgaat, aan wat er nu is, dan komt het inzicht vanzelf.

Oei – ik bloei!

SoulCollage® werkt!

Wat was het weer heerlijk om SoulCollage-workshops te doen in januari.

Eerst met een klein groepje, aan huis. Dan ben ik echt deelgenoot van dat proces. Het is dan fijn om elkaars inzichten te delen en te herkennen. Ik voelde me weer dankbaar dat ik bij dit proces aanwezig mag zijn.

Vrouwenjaar

De kunstwerkjes die de vrouwen gemaakt hebben.

In een grotere groep is het een ander verhaal: bij de opleiding ‘vrouwenjaar’ bij Intuïtief Traject verzorgde ik een workshop voor een groep van twaalf mensen. Dan ben ik meer supervisor. Ik zie dan de verschillende groepjes bezig en merk dat ze het heel verrassend en waardevol vinden. Hun opdracht was eerst contact te maken met hun verlangen iets te leren over hun vrouw-zijn. Vervolgens maakten ze ieder hun kaart; en bij het lezen daarvan kwamen ze tot een dieper inzicht over wát ze wilden leren in dit vrouwenjaar. Ik wens deze mooie vrouwen een prachtig vervolg van hun vrouwenjaar toe. Dat gaat zeker lukken met Marjet en Joke als leraren.

Ik wens deze mooie vrouwen een prachtig vervolg van hun vrouwenjaar toe. Dat gaat zeker lukken met Marjet en Joke als leraren.

Meer SoulCollage?

Op 20 februari verzorg ik een workshop ‘Uit je hoofd – in je hart’, en op 14 maart hebben we als thema ‘Ervaar je wijsheid, groei in wie je bent.’ Welkom!

Uit je hoofd – in je hart 20 februari 19.30-22.00

Intuïtief gevonden afbeeldingen knippen en plakken

Heb je zin in een avondje uit je hoofd en in je hart? Je hart laten spreken en je intuïtie aanboren? Gezellig en ontspannen onder het genot van een kopje koffie?

Ja? Doe dan mee en ontdek de zachte maar krachtige methode van SoulCollage®. Een avond om jezelf te helen.

Je gaat met een verrassend inzicht naar huis en je neemt een ongetwijfeld prachtig kunstwerkje mee.

“SoulCollage® was een echte ontdekking;
met het maken van collages en de vragen heb ik mooie inzichten over mezelf opgedaan. Op een rustige, duidelijke en liefdevolle manier leidde Catharina ons door de verschillende onderdelen van de cursus. En echte aanrader!” Anneke Reintjes

Iedereen kan het. Je hebt geen specifiek talent nodig. Leuk als je erbij bent!

Voor meer informatie: SoulCollage
Voor aanmelden:Contact, tarieven en aanmelden

Ik zie je graag de 20e in Nijmegen!

Hartelijke groet,
Catharina

Workshop SoulCollage® zaterdag 18 januari

Intuïtief afbeeldingen plakken en knippen

Je bent deze zaterdagochtend onder het genot van een drankje, creatief en intuïtief bezig om je eigen wijsheid te ervaren en te groeien in wie je bent.

Je begint deze workshop met intuïtief uitzoeken, knippen en plakken van afbeeldingen; je maakt je eigen kunstwerkje in de vorm van een collagekaart. Je hebt er geen artistiek  of ander talent voor nodig.
Daarna lees je de zelfgemaakte kaart aan de hand van vijf vragen in een klein groepje.

Je laten verrassen wat de zelfgemaakte kaart je vertelt

Het resultaat is een vaak verrassend inzicht over jezelf. Even uit je hoofd en in je hart.

Ik begeleid je de hele workshop.

Meld je aan via contact of kijk voor meer info in de menubalk.

Gezellig als je erbij bent in Nijmegen van 10.00 -13.00!

Hartelijke groet,
Catharina

SoulCollage®-workshop zondag 8 december

Heb je een vraag waar je graag antwoord op wilt en hou je van collages maken? Van ontspannen en creatief bezig zijn? Dan is SoulCollage® vast iets voor jou. SoulCollage® is een bijzondere en helende methode door een kleine collage te maken op een stuk karton van 13×20 cm. Je maakt een waar kunstwerkje waar je geen artistiek talent voor nodig hebt. Je maakt deze collage door je intuïtie te volgen. Daarna ga je je zelfgemaakte kaart lezen. Zoals gezegd; iedereen kan het en je bent lekker even uit je hoofd. Doordat je intuïtief te werk gaat, boor je een onbewust stuk aan in jezelf. Welk stuk precies wordt tijdens het lezen van de kaart duidelijk. Het lezen doen we in een klein groepje aan de hand van 5 vooraf geformuleerde vragen. Als je je hart opent heb je grote kans dat de kaart jou een verrassend inzicht geeft en dat je antwoord krijgt op je vraag. Ik begeleid de workshop van het begin tot het eind

Heb je zin in een momentje voor jezelf zo tussen Sint en Kerst? Kom dan naar de SoulCollage®-workshop  en neem andere geïnteresseerden mee dan krijg je reductie op de prijs. Kijk bij SoulCollage voor meer informatie; meld je aan via contact. Bellen of mailen naar mij kan natuurlijk ook.

Ik zie je graag 8 december!

Warme groet, Catharina

Intuïtief gevonden afbeeldingen knippen en plakken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om de beurt heb je de rol van kaartlezer, vragensteller, schrijver of observator.

Neem de kaarten die je gemaakt hebt mee naar huis.

Leven naar je hart

Ik word erg blij van het nieuwe tv-programma “Dennis en de vrije geesten”.

Dennis van der Geest bezoekt markante mensen die op hun eigen wijze leven en wonen. Vaak dichtbij de natuur met oog voor soberheid, vrijheid en duurzaamheid. Deze mensen willen niet meedoen aan de rollercoaster en willen niet leven ‘zoals het hoort’. Ze willen leven vanuit hun hart. Dennis schildert hen niet af als mensen aan de rand van de samenleving maar als moedige pioniers, waarvan wij, ‘gewone mensen’, kunnen leren. Ik zei al: hier word ik blij van; deze mensen volgen hun hart. Dat zet mij ook aan het denken. In hoeverre volg ik nu mijn hart?

Ik wil ook gewoon lekker leven. Hoe ziet dat er dan uit?

Als ik eerlijk ben heb ik precies, of bijna precies, het leven dat ik wens. Het gekke is dat ik mij er amper toestemming voor geef. Ik denk alsmaar:  “het moet anders, het moet meer, mijn praktijk moet groter, ik moet beter.”

Maar hoe? Ik wil de perfectionismecoachopleiding gaan doen,  maar dat plan gaat hoogstwaarschijnlijk niet door. Dat is al de tweede opleiding die ik wil gaan doen die niet doorgaat. Wat betekent dat? Welk inzicht kan ik hieruit halen?

Ik merk dat ik het heel moeilijk vind om mezelf toe te staan om mezelf en wat ik doe genoeg te laten zijn. Voor de duidelijkheid; ik ben gelukkig met mijn leven zoals ik dat nu heb; ik heb veel tijd voor de opvoeding van mijn kinderen, veel tijd voor mijn vriend, veel tijd voor mezelf, veel tijd om rustig boodschappen te doen, te koken, veel tijd voor persoonlijke ontwikkeling, tijd om te wandelen, tijd om naar de markt te gaan, tijd om te lezen of creatief bezig te zijn. Allemaal zo fijn dat ik hier voldoende aandacht aan kan schenken! Maar ergens is er dus constant dat stemmetje dat zegt dat het niet genoeg is, dat het méér moet en dat dit luxe leven niet mag. Dat legt een druk op mij.

Ik besef opeens: “hoe kan ik nou met deze druk, die ik mezelf opleg, een perfectionismecoach worden? Zo ben ik toch een slecht voorbeeld?”

Is dát dan het inzicht dat ik eruit kan halen?

SoulCollage®-workshop vrijdag 1 nov.

Vrijdag 1 november verzorg ik weer een SoulCollage-workshop. Voor als je zin hebt om naar binnen te keren. Laat het buiten maar waaien.

Je knipt en plakt de afbeeldingen op je kaart.

Ontspannen en rustig, onder het genot van een drankje, op intuïtieve wijze je afbeeldingen zoeken, knippen en plakken en voelen wanneer de kaart klopt voor jou. Dat is wat we in het eerste gedeelte van de workshop doen.  In het tweede gedeelte ga je de kaart lezen in een klein groepje en kun je je laten verrassen door wat de kaart die je zelf hebt gemaakt je vertelt. Ik begeleid de workshop van het begin tot het eind.

Telkens weer verwonder ik me over de kracht van deze zachte methode die je brengt bij wie je in wezen bent en die jou laat zien wat voor jou op dit moment belangrijk is; met heel vaak een prachtig inzicht als resultaat.

Dit is wat deelnemers erover schreven:

Om de beurt heb je de rol van kaartlezer, vragensteller, schrijver of observator.

“Ik heb de workshop van Catharina ervaren als een cadeautje! Er was ruimschoots “Karin-tijd” (ik ben gezien). Door de rust die Catharina uitstraalde en creëerde was er ruimte en veiligheid om mijn zelfgemaakte zielenkaart(en) te delen in de kleine groep. Dit voelde héél bijzonder”. – Karin van Osch

“SoulCollage was een echte ontdekking; met het maken van collages en de vragen heb ik mooie inzichten over mezelf opgedaan. Op een rustige, duidelijke en liefdevolle manier leidde Catharina ons door de verschillende onderdelen van de cursus. Een echte aanrader!” – Anneke Reintjes

Wil je het zelf ervaren? Voel je welkom in Nijmegen!

Investering €35,00 inclusief materialen. Als je met meer personen komt krijg je korting.

Lees eventueel de beschrijving en fotoimpressie; en meld je aan als je wilt komen.

Een kleurrijke herfst en graag tot ziens!

Hartelijke groet,

Catharina

Ik sta in de Heistal!

De ontwikkeling van mijn ontwikkelatelier gaat prima – nu nog mensen die zich in mijn ontwikkelatelier willen ontwikkelen. Dus ontwikkelde ik een plan om in de Heistal te komen – daar wil je staan als ontwikkelatelierontwikkelaar.

Nee maar serieus: wijkbladredacteur Fred uit het Broek kwam mij interviewen en schreef een artikeltje waar ik heel tevreden over ben. Terwijl het voor hem best een uitdaging was om te schrijven over iets dat zo weinig tastbaar is als mijn intuïtiewerk. Maar hij kreeg het voor elkaar.

Dankjewel Fred!

SoulCollage® workshop 14 september 2019

Deze zaterdag verzorg ik een SoulCollage®-workshop voor als je zin hebt om naar binnen te keren.

Ontspannen en rustig, onder het genot van een drankje, op intuïtieve wijze je afbeeldingen zoeken, knippen en plakken en voelen wanneer de kaart klopt voor jou. Dat is wat we in het eerste gedeelte van de workshop doen.  In het tweede gedeelte ga je de kaart lezen in een klein groepje en kun je je laten verrassen door wat de kaart die je zelf hebt gemaakt je vertelt. Ik begeleid de workshop van het begin tot het eind.

Telkens weer verwonder ik me over de kracht van deze zachte methode die je brengt bij wie je in wezen bent en laat je zien wat voor jou op dit moment belangrijk is; met heel vaak een prachtig inzicht als resultaat.

Dit is wat een deelnemer erover schreef:

“Ik heb de workshop van Catharina ervaren als een cadeautje! Er was ruimschoots “Karin-tijd” (ik ben gezien). Door de rust die Catharina uitstraalde en creëerde was er ruimte en veiligheid om mijn zelfgemaakte zielenkaart(en) te delen in de kleine groep. Dit voelde héél bijzonder”.
Karin van Osch

Wil je het zelf ervaren? Voel je welkom in Nijmegen!

Investering €35,00 inclusief materialen. Als je met meer personen komt krijg je korting.

Voor meer informatie over mij en voor vragen en aanmelden.

Hartelijke groet, Catharina