“Ruimte maken voor wie je bent” SoulCollage(R) workshop 3 juli

Wil jij meer ervaren welk mooi mens jij bent? Wat voor jou belangrijk is? Welke toestemming jij nodig hebt om jezelf te verwezenlijken? Kortom: een verlangen om ruimte te maken voor jezelf?  Kom dan vrijdag 3 juli van 10.00u-13.00u meedoen met deze speelse en creatieve workshop met de methode van SoulCollage(R) in Nijmegen.

In het eerste deel van deze ochtend ga je intuïtief afbeeldingen zoeken en deze op een kartonnen kaart te plakken. In het tweede deel ga je deze zelfgemaakte kaart “lezen” in een klein groepje. Laat je verrassen met een geweldig inzicht!

Het is ongelofelijk (zeggen ook deelnemers) hoe je door simpel knippen en plakken op intuïtieve wijze, een prachtig inzicht kan creëren. Heel bijzonder om te doen. Je moet het echt ervaren.

Ik begeleid de hele workshop, zorg voor koffie en thee en heb afbeeldingen. Je hoeft niets mee te nemen.

Kijk voor meer info over SoulCollage(R), voor een fotoimpressie of voor aanmelden.

Gezellig als je erbij bent! En neem gerust vriend of vriendin mee!

Zonnige groet,
Catharina

Blije kind do 4 juni

Je maakt in deze SoulCollage®-workshop eerst contact met het blije kind in je. Vervolgens vind je intuïtief afbeeldingen die daarbij passen. Je knipt en plakt die op een kleine kartonnen kaart, totdat die voor je gevoel klopt.

Daarna ga je de kaart “lezen” in een klein groepje. Je laat je verrassen door wat de kaart – die je zelf gemaakt hebt – je vertelt.

Ik begeleid je gedurende de hele workshop. Iedereen kan mee doen!

“Ik heb de workshop van Catharina ervaren als een cadeautje! Er was ruimschoots “Karin-tijd” (ik ben gezien). Door de rust die Catharina uitstraalde en creëerde was er ruimte en veiligheid om mijn zelfgemaakte zielenkaart te delen in de kleine groep. Dit voelde héél bijzonder.” Karin van Osch.

Kijk voor meer info over SoulCollage® of zie de fotoimpressie.

Nijmegen |donderdag 4 juni 2020 | 19.30 – 22.00 | € 32,50 | voor iedereen

Aanmelden via Intuïtief Traject: Workshop blije kind

Leuk als je erbij bent!

Groetjes, Catharina

Vijf jaar InzichtPresent!

Een eigen praktijk – vijf jaar geleden wist ik eindelijk wat ik wilde, en durfde ik het aan.

Ik ontdekte de kern: ik houd ervan om een inzicht te krijgen, me te ont-wikkelen, een stapje dichter bij mijn wezenlijke zelf te komen. Dat hielp. Daardoor besloot ik dat mijn praktijk een ontwikkelatelier zou zijn. Een ontwikkelatelier voor inzicht en intuïtie.

Het atelier kreeg de naam InzichtPresent. Waarom deze naam?

Het gaat mij om het krijgen van inzicht. In je zelf, in anderen, in de wereld. Daar hou ik van en daar maak ik mijn werk van. Je krijgt dat inzicht door je intuïtie aan te boren.

En present heeft vier betekenissen: nu – aanwezig zijn – cadeau – jezelf presenteren. Die zijn in mijn praktijk met elkaar verbonden. Want een inzicht kan alleen ontstaan als je aanwezig bent in het nu en het voelt als het krijgen van een groot cadeau iedere keer weer.

Door mensen hierin te begeleiden, zie ik dat ik dat proces zelf ook doormaak: het mes snijdt aan twee kanten. Hoe presenteer ik mezelf? Mijn praktijk? Kan ik dat? Durf ik dat?

En nu, na vijf jaar, ben ik een eind op weg. Ik geef SoulCollage®-workshops, coach mensen, verzorg geleide meditaties, en ben leraar bij Intuïtief Traject.

Daarom wil ik jullie bedanken. Allemaal fijne mensen die mij vertrouwen door lief en leed met mij te delen. Ik leef met jullie mee en ik groei met jullie mee, elke dag. Een groot cadeau!

Reden genoeg voor een borrel!

Kom je dit jubileum met mij vieren?

Vrijdag 12 juni, 16-18 uur,
Pastoor Nevestraat 3 6525 SP Nijmegen
In de tuin, op coronaveilige afstand.

Ik vind het fijn om te horen of je wel of niet komt – en anders ben je natuurlijk ook welkom.

Gezellig!
Catharina

Bagage uit je kindertijd

Heb je het idee of gevoel dat je veel bagage uit je kindertijd met je meedraagt? En hou je van analyseren? Dan is PRI misschien iets voor jou.

PRI staat voor past reality integration (het verleden met het nu integreren). Het is een methode en levenswijze ontwikkeld door Ingeborg Bosch. Wat ik er zelf mooi aan vind is dat PRI met een wiskundige precisie, als een soort laserstraaltje, de plek raakt waar je ‘probleem’ zit. En door die aan te raken kun je dat probleem ontkrachten.

Het fijne van deze methode is ook dat je die zelf kunt toepassen. Je bent of raakt niet afhankelijk van een therapeut. Maar het is niet gemakkelijk en je hebt doorzettingsvermogen nodig.

Als je het prettig vindt dat ik met je meekijk tijdens dit proces, of als je een stok achter de deur nodig hebt, help ik je graag.

PRI heeft mij veel duidelijk gemaakt, en wat ik misschien wel het belangrijkste vind: ik hoef de consequenties van de bagage uit mijn verleden niet meer op anderen af te reageren. Waardoor ik helder en met genegenheid in contact met mezelf en met de ander kan zijn.

Geïnteresseerd?

Valse macht: boosheid als weerstand

Iedereen kent deze emotie: je ergert je aan iets of iemand, of je wordt misschien zelfs boos. Het is heel herkenbaar; bijvoorbeeld als iemand niet doet wat jij wilt. Misschien juist nu in coronatijd, nu we veel met elkaar ‘opgescheept’ zitten.

Misschien vind je het interessant om te kijken wat er achter die boosheid zit.

Volgens PRI is boosheid één van de vijf weerstanden. Een weerstand heeft maar één doel: de oude pijn uit je kindertijd niet hoeven voelen.

Neem nou dit voorbeeld.

Ik ben eerst geïrriteerd en word dan boos omdat mijn vriend weer eens te laat is voor onze eetafspraak. Op zich is er niet veel aan de hand, want de ovenschaal kan ook wat later in de oven. Toch ben ik boos.

Als ik deze situatie analyseer volgens de PRI-methode, kom ik erachter dat ik als kind in een situatie was waarin ik vaak op mijn moeder moest wachten om vervolgens te constateren dat ze niet kwam. Pijnlijk! Als kind was ik machteloos.

De situatie van nu triggert aan mijn vroegere ervaring en ik voel me weer machteloos, en word boos. Mijn kindsbewustzijn is in actie gekomen en ik denk dus dat ik opnieuw machteloos ben. Ik voel de pijn van het ‘me niet belangrijk genoeg vinden’. Wat ik nog niet besef is dat die pijn de pijn van vroeger is, al voel ik die nu. 

Wat nu nodig is, is de vroegere pijn doorvoelen en gaan beseffen dat ik een volwassen vrouw ben die een keuze heeft. Op die manier verander ik mijn kindsbewustzijn in volwassenenbewustzijn. Door dat te doen heb ik nu wél een keuze hoe ik met deze situatie wil omgaan. 

Mijn vriend belt op, zegt sorry dat hij weer te laat is, omdat hij de tijd vergeten was. Ik kan nu  zeggen dat ik boos was geworden omdat ik getriggerd werd. Dat ik even heb gehuild, maar dat ik nu het eten in de oven ga zetten en blij ben dat hij zo komt.

Dit is een voorbeeld van valse macht. Andere weerstanden zijn: ontkenning van behoefte, valse hoop, primaire afweer (= ik kan het niet, ik ben schuldig, ik deug niet), en angst.

Zie ook:

Online Informatieavond donderdag 16 april 2020

Donderdag 16 april van 20.00-21.00 is er weer een informatieavond waarin je kunt horen wat je bij mij kunt halen als je op zoek bent naar inzichten. Wil je erbij zijn, dan kan dat in de digitale ruimte vanuit je eigen huis. Met een vrijblijvende healing of reading. Lees meer…

Koudwatervrees voor online lessen en workshops ineens weg

Toen half maart besloten werd dat de scholen moesten sluiten dacht ik: ”dat was het voorlopig voor mij, wat betreft lesgeven”. Maar niks was minder waar.
De eigenaren van Intuïtief Traject, de school waar ik lesgeef in Nijmegen, zijn erg daadkrachtig en creatief: Online lesgeven in de digitale lesruimte is wat we gaan doen.
Wel spannend de eerste keer, maar ik was er blij mee en ik vond het leuk te ervaren dat de cursisten ook blij zijn met deze oplossing.
De meditaties die ik begeleid zijn natuurlijk op afstand goed te doen. De oefeningen kunnen cursisten in zichzelf doen en het samen uitwisselen van de ervaring kan in de “break-out rooms”, waar ik koppels apart zet, zodat ze kunnen praten zonder dat de rest ze hoort. Gezellig ook nog. We missen alleen de fysieke massages ?

Bij de cursus Healing 1 die ik deze periode ook gaf, was het even de vraag of de cursisten op afstand zouden kunnen en willen healen. Voor mij betekent dat: op afstand de healingen overzien. Wat betekent: op afstand voelen wat er gebeurt. Heel bijzonder, maar het kan!
Even voor de duidelijkheid: een healing doe je meestal bij iemand anders. De healer helpt de “healee” met het loslaten van energie uit zijn of haar systeem, zodat de healee ruimte kan maken voor nieuwe energie. De healee doet dat vooral zelf, terwijl de healer erbij helpt.
Een beetje vaag misschien, maar het werkt! Normaal gesproken doen we de healing in een fysieke ruimte met de verschillende healing-koppels bij elkaar.
Nu doen we hetzelfde maar dan op afstand. De aandacht en energie wordt gericht vanuit de healer naar de healee. Er kan dus fysiek wel 5 kilometer tussen zitten of zelfs 1000! Hoe mooi, dat energie overal doorheen kan en toch voelbaar blijft. Het vereist wel afstemming qua bewustzijn. En dat is nou juist wat de cursisten leren tijdens cursussen bij Intuïtief Traject.

Tussendoor heb ik ook nog een reading op afstand gedaan. Ook dat vond ik erg prettig.

Nu nog online-SoulCollage®workshops geven! Donderdag 23 april is de eerste; “Vind je Krachtdier” en wellicht niet de laatste. Ik ben benieuwd. Ik laat me weer verrassen. Jij ook? Het wordt vast ook weer een warm bad ?

Lieve groet,

Catharina

Online workshop “Vind je krachtdier” Do 23 april 19.30-22.00

Tijdens deze workshop ga je kennismaken met energiewerk, je gaat je krachtdier vinden en maakt er een tastbare SoulCollage®kaart van.

Door energiewerk verbeter je je fysieke gezondheid en ook je mentale en emotionele gezondheid.
Het doel van de workshop is dichter bij je eigen natuurlijke energie te komen door een dierenziel als gids te kiezen. Door de energie van dit dier te ontdekken en ervaren kom je in contact met je natuurlijke energie. Deze energie kan je helen, een inzicht geven of als leidraad dienen bij levensvragen.

We beginnen deze online workshop met een inleiding om daarna contact te maken met je energiepunten (chakra’s) in je lichaam door middel van een geleide meditatie en visualisatie. Je doet het dus thuis in je vertrouwde omgeving.
Tijdens de visualisatie kies je één chakra waar je je krachtdier bij gaat vinden.
Er wordt een appèl gedaan op je verbeeldingskracht en je vertrouwen op je onderbewustzijn. Zet je verstand op nul, ontspan en laat je diepere energieën toe. Ervaar hoe je verrast wordt om jouw gids in de vorm van een krachtdier te vinden.

Daarna zoek je een of meerdere afbeeldingen die je op de SoulCollage®kaart plakt.

Het is een workshop met meerdere deelnemers, maar je doet de oefening individueel, zittend op een stoel, of liggend op een matje met de ogen dicht. Ik begeleid de hele meditatie/visualisatie op een rustige aangename wijze, zodat je jezelf kunt ontspannen en concentreren. Ik gebruik de methode ‘metgezellen’ uit het concept van SoulCollage®.

De workshop verloopt online en je investering bedraagt € 35,00
Je krijgt van mij gratis toegestuurd:
1) Een Zoommeeting-link zodat je vanuit thuis (of waar dan ook) kunt deelnemen.
2) Twee kartonnetjes met hoesjes om je kaart te maken.
3) En twee edities van National Geographic voor bruikbare afbeeldingen.

Voor aanmelden of meer info

Graag tot donderdag de 23e!

Hartelijke groet,
Catharina

Dansen op het ritme van je ziel

Als je danst op het ritme van je ziel, dan zou je…

… rusten als je moe bent, doen wat je doen wilt, luisteren naar je wijsheid, lief hebben als je liefde voelt, voor jezelf opkomen als dat nodig is; je zou vrij zijn van je vaste overtuigingen, je zou jezelf toestaan, gewoon omdat jij iets wilt; en je zou emoties voelen als uiting van jezelf. De ruimte die dan vrijkomt zou je nemen… om te dansen op het ritme van je ziel.

In hoeverre dans jij op het ritme van je ziel?

Weinig? Misschien kan ik je helpen: ga eerst even stil staan.

Je bent onbewust vaak met van alles bezig; je wordt opgeslokt door de dingen van de dag. Je wordt geleefd, je bent niet trouw aan je zelf, je staat ver van jezelf af; te ver.

Maar als je stil gaat staan en ruimte geeft aan wat er is en aan wat er in je leeft, ga je voelen. En dat voelen is nodig, maar lastig. Het voelen van je eigen emotie is lastig, maar ook de emotie van de ander voelen is lastig.

De kunst is de emotie toe te laten. Als die wordt gehoord, gezien of gevoeld, verdwijnt ze weer snel. Zie het voor je als een golf, die opkomt, zijn hoogtepunt bereikt en weer afzwakt. Zo’n emotie duurt dan nooit lang. Ze heeft alleen je aandacht nodig.

Emoties maken ons voelbaar. Door jezelf te voelen, voel je je ritme en als je je ritme voelt kun je dansen…

Het bewustworden, het ruimte geven aan dat wat er is: dáár begint het mee.

Ben jij je al een heel eind bewust van wat er is, maar vind je het moeilijk om je emoties te voelen? Ik help je graag bij het vinden van het ritme van je ziel. Zodat je erop kan dansen.