Zomercursus Vrouw en Energie 10-18 augustus

De Venus van Willendorf – oervrouw

Heb je zin in een zomercursus Vrouw en Energie?

Waar je leert vrouwelijke energie te stromen en contact te maken met jouw eigen krachtcentrale? Ik verzorg samen met collega Marion deze geweldig mooie cursus.

Je kunt deze cursus meedoen als je de basiscursus intuïtieve ontwikkeling 1,2 en 3 hebt gedaan.

Meld je dan aan of lees meer:

Zomerweekcursus Vrouw en Energie

Agenda 2019

SoulCollage® workshops, 10:30-13:30.

 • Zaterdag 25 mei: thema: ontdek je krachtdier. Deze workshop wordt georganiseerd door Intuïtief Traject, dé school voor het ontwikkelen van je intuïtie in Nijmegen waar ik lesgeef. Ik begeleid deze workshop voor info en aanmelden
 • Vrijdag 7 juni: basisworkshop
 • Woensdag 28 augustus
 • Zaterdag 14 september
 • zondag 6 oktober: basisworkshop. Deze workshop wordt georganiseerd door Intuïtief Traject, dé school voor het ontwikkelen van je intuïtie in Nijmegen waar ik lesgeef. Ik begeleid deze workshop voor info en aanmelden
 • Vrijdag 1 november
 • Zondag 8 december

Lees meer over SoulCollage®; meld je aan via contact.

Informatieavonden over reading en healing, perfectionismecoaching, PRI (past reality integration) en kennismaken met Catharina

 • Donderdag 23 mei
 • Donderdag 20 juni
 • Maandag 26 augustus
 • Dinsdag 24 september
 • Woensdag 30 oktober
 • Donderdag 28 november
 • Vrijdag 20 december

Tijd: 20:00 – 21:00
Inloop met koffie vanaf 19:45
Plaats: Fransestraat 29 6524 HS Nijmegen

Lees meer over informatieavonden; meld je aan via contact.

Vier SoulCollage®kaarten gemaakt

In mijn workshops zijn het de deelnemers die de kaarten maken, terwijl ik hen begeleid met het lezen van hun creaties. Maar vorige week had ik ineens zin om zélf wat kaarten te maken. Heerlijk om te doen!

De energie in deze kaart gaat over het kunnen geven van toestemming aan mezelf dat ik mag zijn wie ik ben, los van wat anderen van me verwachten. In verbinding met mezelf, loslaten van angst.

Hè hè alsof ik eindelijk bij mezelf thuiskom.

De energie in deze kaart laat mij mijn onbezorgde kinderjaren voelen. De mooie zomers, de grote tuin en een fijn gezinsleven met mijn moeder als zorgzame spil. Ik heb de kaart op Moederdag gemaakt om haar te bedanken voor de fijne herinneringen uit die tijd.

Deze kaart heeft de energie in zich van overgave en vertrouwen. Als ik doe wat voor mij van wezenlijk belang is, is er altijd hulp. Ik word gedragen. Ongelofelijk te ervaren  hoe het universum meewerkt.

De energie in deze kaart gaat over verantwoordelijkheid nemen. Durven. Je eigen plek innemen. De situatie dragen, me overgeven en leren te vertrouwen,  dát is óók hard werken waardoor ik verantwoordelijkheid neem. Hard werken hoeft niet altijd te betekenen: hard ploeteren.

The Artist’s Way – een aanrader

Ik ben “The Artist’s Way” van Julia Cameron weer aan het lezen – of beter: aan het doen. En ik word er zó blij van. Het is echt een doe-boek: je maakt opdrachten, die je opnieuw in contact brengen met je eigen creativiteit.

Ochtendpagina schrijven

Een voorbeeld is ‘de ochtendpagina’s’ schrijven; iedere ochtend drie kantjes voor de voet weg schrijven. Het mag over van alles gaan en hoeft niet aan regels te voldoen.

Een ander voorbeeld is iedere week een kunstenaarsuitje plannen.

In twaalf weken leer je verschillende blokkades op te heffen die je creatieve vermogens, in de breedste zin van het woord, in de weg staan.

Het brengt je weer in contact met je oorspronkelijke creatieve energie en je merkt dat alles in je lichaam weer gaat stromen. Je gaat dingen doen die van wezenlijk belang zijn.

Creativiteit is iets van de ziel en niet van je ego. Het gaat tijdens dit proces niet om presteren, targets, moeten en moeite. Héérlijk!

Ik merk dat ik dingen ga doen die ik als kind ook al graag deed. Ik ben begonnen met haken, naaien, opruimen, mooie plekjes creëren in huis en heb na lange tijd weer SoulCollagekaarten voor mezelf gemaakt met prachtige inzichten.

Het grappige is dat ik nu méér doe, met meer gemak en plezier.

Dat wil toch iedereen?

Ayahuasca, een wondermiddel?

Ik bezocht een interessante avond van Radboud Reflects. Daar spraken de filosofen Govert Derix en Pieter Lemmens en de psycholoog Kim van Oorsouw over een geestverruimende plant: ayahuasca; spreek uit ajawaska.

Sjamanen maken er thee van die je, in combinatie met een ceremonie, grootse inzichten over jezelf en de wereld kan geven.

Wat ik niet verwachtte was dat ze allemaal enthousiast waren over dit middel, dat in Nederland verboden is. Govert Derix noemde het “de leraar onder de leraren”; we kunnen veel leren van ayahuasca, mits het goed gebruikt wordt. En Pieter Lemmens ziet de inzichten die je met ayahuasca krijgt als een nieuwe wetenschap, niet te vergelijken met de wetenschap zoals die nu bestaat.

Van deze uitspraken word ik erg blij omdat ik daarin zie dat het belang van inzicht, zingeving en reflectie steeds meer onderkend wordt. Zelfkennis vind ik belangrijk om een heldere communicatie met jezelf en je omgeving te kunnen hebben. Van hieruit zijn we beter in staat om liefdevol en zonder oordeel naar onszelf, anderen en de wereld  te kijken. Wie wordt hier nou niet blij van!

Is die ayahuasca nu zo noodzakelijk? Naar mijn idee kun je ook zonder ayahuasca waardevolle inzichten krijgen, als je daar maar voor open staat. Iedere dag en overal. Zijn we niet zelf onderdeel van het grote wonder dat leven heet?

Een nieuw  inzicht krijgen kan snel gebeuren, je inzicht daadwerkelijk gaan léven… daar zijn we wel wat langer mee bezig. Veel plezier!

Links:

Workshop SoulCollage® 25 mei: ontdek je krachtdier

Het doel van deze workshop is om dichter bij je eigen natuurlijke energie te komen door een dierenziel als gids te kiezen. Door de energie van dit dier te ontdekken en ervaren kom je in contact met je natuurlijke energie. Deze energie kan je helen, een inzicht geven of als leidraad dienen bij levensvragen.
Door energiewerk verbeter je jouw fysieke, mentale én emotionele gezondheid.

Deze workshop begint met een korte inleiding om daarna contact te maken met jouw energiepunten (chakra’s) in je lichaam door middel van een geleide meditatie en visualisatie.
Tijdens de visualisatie kies je één chakra waar je je krachtdier bij gaat vinden.
Daarna zoek je een of meerdere afbeeldingen die je op de SoulCollagekaart plakt.

Er wordt een appèl gedaan op je verbeeldingskracht en je vertrouwen op je onderbewustzijn.
Zet je verstand op nul, ontspan en laat je diepere energieën toe. Ervaar hoe je verrast wordt om jouw eigen gids in de vorm van een krachtdier te vinden.

Het is een workshop met meerdere deelnemers, maar je doet de oefening individueel, zittend op een stoel of liggend op een matje met de ogen dicht. Ik begeleid de hele meditatie en visualisatie op een rustige aangename wijze, zodat je jezelf kunt ontspannen en concentreren.

Aanmelden ontdek je krachtdier

Imperfect durven zijn

Wat kan het leven een stuk gemakkelijker en plezierig zijn als je van jezelf meer gaat toelaten! Meer mag mógen! En dan bedoel ik niet het toelaten van een extra wijntje omdat je het wel verdiend hebt, of een extra jurkje kopen omdat je een positieve beleving wilt voelen. Nee, met toelaten bedoel ik het mogen laten zien van je ruwe kantjes, je ongepolijste zelf: je imperfecties.

Wow!

Ja, spannend om te doen en er is moed voor nodig om dit stuk van jezelf aan te kijken. Maar zó effectief en helend!

Ik heb een traject uitgezet waarin ik je begeleid en laat inzien waarom je handelt zoals je handelt en wat je nodig hebt om relaxter, plezieriger en met meer gemak in het leven te kunnen staan. Ik doe dat in drie wandelsessies met veel aandacht, genegenheid en mildheid voor jouw proces.

Lees hier meer over in het menu wandelcoaching

Workshop SoulCollage® 19 april

Op Goede Vrijdag 19 april is er weer een SoulCollage®-workshop. Voor iedereen die op een ontspannen wijze intuïtief en creatief bezig wil zijn. Deze ochtend kun je met het thema werken maar dat hoeft natuurlijk niet. Het thema is: archetypen.

Wat zijn archetypen eigenlijk?

Archetypen zijn energieën die over de hele wereld herkenbaar zijn. Grote universele energieën zoals bijvoorbeeld: verdriet, dankbaarheid, kracht, liefde, moeder aarde. Of energieën naar een persoon gericht zoals: de leraar, de lichtdrager, de dromer, de heler, de schepper, de godin, enzovoorts. We kennen ze allemaal. Ze worden bij de methode SoulCollage ook wel raadgevers genoemd, omdat je ze kunnen helpen jezelf te duiden in het groter geheel.

Wil jij weten welk archetype een grote rol speelt in jouw levensverhaal? Laat je intuïtie dan spreken op deze workshop en laat je verrassen door wat de kaart jou te zeggen heeft. Grote kans dat je met een mooi inzicht naar huis gaat.

Wil je meer weten?

Lokatie: Pastoor Nevestraat 3 6525 SP Nijmegen
Wanneer: Vrijdag 19 april 10:30-13:00
Investering: € 35,00 inclusief BTW, materialen en koffie

Kijk onder SoulCollage-workshop, of zie de fotoimpressie.
Bellen of mailen kan natuurlijk altijd.

Meld je aan via contact.

Hartelijke groet,
Catharina

Infoavonden over PRI en coaching op maat

Tijdens dit ontwikkelatelier-open-uur kun je met mij kennismaken en horen over de manieren waarop ik je coachen kan: wandelcoaching, reading en healing, SoulCollage® en ‘methode Catharina’. Je hebt ruim gelegenheid om vragen te stellen en ik luister graag naar je wensen.

Ook besteed ik op deze avond tijd aan de therapie, methode en levenswijze PRI (past reality integration), die is ontwikkeld door Ingeborg Bosch.

 • PRI werkt heel goed bij neerslachtigheid, angst, onzekerheid, boosheid, stress en faalangst.
 • Je begrijpt je kinderen beter en kunt ze gemakkelijker opvoeden.
 • Met PRI ga je meer ten volle leven.
 • Je kunt PRI heel goed zelf toepassen met behulp van de boeken van Ingeborg Bosch (je bent niet afhankelijk van een therapeut).

Om mij verder te bekwamen zoek ik proefcliënten PRI die ik dan help hun klachten onder ogen te zien en daardoor een begin te maken om van die klachten af te komen. Lees meer: Past Reality Integration

Heb je een plekje vrij in je agenda? Kom dan op één van de informatieavonden die je vindt in de agenda.

SoulCollage® zaterdag 26 januari bij Intuïtief Traject

Als leraar bij Intuïtief Traject verzorg ik al langer cursussen, maar nu gaan we daar ook SoulCollage®-workshops aanbieden.

Wat doe je dan? Je maakt én je leest je eigen ‘zielenkaarten’.

Knippen en plakken

Je begint deze workshop met intuïtief uitzoeken, knippen en plakken van afbeeldingen; je maakt je eigen kunstwerkje in de vorm van een collagekaart. Je hebt er trouwens geen artistiek talent voor nodig. Daarna lees je de zelfgemaakte kaart aan de hand van vijf vragen in een klein groepje. Het resultaat is een vaak verrassend inzicht over jezelf. Even uit je hoofd en in je hart; ervaar je wijsheid en groei in wie je bent!

Ik begeleid je de hele workshop.

Nijmegen | 26 januari 2019 | zaterdag 10.30 – 13.00 | voor iedereen | € 32,50

Meer info

We sluiten de workshop af met de verzameling van gemaakte kunstwerkjes.